Erna: - Fint at han deler

Erna Solberg sier det er fint at ektemannen har kommet med en oppdatert liste over sine aksjehandler.

BRA: Erna Solberg skriver at hun synes det er fint at ektemannen Sindre Finnes nå har kommet med en oppdatert liste over sine aksjehandler til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Her holdt hun pressekonferanse om aksjehandelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRA: Erna Solberg skriver at hun synes det er fint at ektemannen Sindre Finnes nå har kommet med en oppdatert liste over sine aksjehandler til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Her holdt hun pressekonferanse om aksjehandelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag har Sindre Finnes oversendt ny informasjon til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om aksjehandlene han gjennomførte da kona Erna Solberg var statsminister.

- Jeg registrerer at Sindre har sendt over en oppdatert liste til Stortingets kontrollkomité, som også inkluderer en oversikt over beløpene han har handlet for. Dette har vært etterspurt både av enkelte i komiteen og av flere i pressen, og jeg synes det er fint at han deler det, sier Erna Solberg i en fersk uttalelse til Børsen.

Rødt: - Holder ikke vann

Rødt har hele tiden sagt at kontrollkomiteen og offentligheten må få tilgang til hele lista med klokkeslett og verdier.

- Den sensurerte versjonen som Høyre lagde holder bare ikke vann, tordner Rødts Seher Aydar som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité overfor Børsen.

Rødt etterlyser fortsatt det de mener er avgjørende informasjon i saken. Den ferske lista er på 224 sider og inneholder blant annet antall, dato, kurs, beløp, og kilde for opplysninger. Den mangler riktignok klokkeslett - som flere partier har bedt om.

- Det er avgjørende for at informasjonen vi får er komplett og korrekt. Da skal selvfølgelig ikke klokkeslett fjernes. De skriver at det ikke var mulig å innhente informasjon om klokkeslett fra finansinstitusjonene for alle handlene. Men det sier ingenting om hvorfor informasjonen som var mulig å hente ut og som finnes om klokkeslett blir holdt hemmelig. Det er uforståelig for meg at de ikke inkludert klokkeslett for nyere handler. Dette vil jeg at Erna Solberg svarer på, siden det var hun som gikk god for den feilaktige listen og det er hennes ansvar vi vurderer.

Skjelbred har begrunnet mangelen på klokkeslett med at det «ikke er mulig å få utlevert informasjon om handelstidspunkter (klokkeslett) fra finansinstitusjonene for alle handlene».

Høyre: - Trenger tid

Leder av kontrollkomiteen, Peter Frølich (H), sier til Børsen at de trenger tid på å gå gjennom dokumentene.

- Dokumentene skal inneholde noen korreksjoner og flere detaljer knyttet til nøyaktige kurser. Dette er nyttig grunnlag for komiteens arbeid.

- Ved første øyekast ser det ut til å være tilstrekkelig informasjon, men det trengs litt tid for å gå gjennom materialet og vurdere om det er nødvendig med ytterligere dokumentasjon, sier han.

- Viktig

I en uttalelse til Dagbladet sier komitémedlem Grunde Almeland (V) at det er positivt at Finnes har valgt å dele lista.

- Full åpenhet er viktig, også for at vi skal kunne gjøre en grundig jobb og lande på en skikkelig konklusjon i habilitetssaken til Erna Solberg, sier han.

- Vi har fått omfattende informasjon, godt over 200 sider med detaljer fra Finnes. Vi vil med andre ord trenge tid på å gå gjennom alt.

Komitéen skal møtes kommende tirsdag for å diskutere utviklingen de siste dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer