Erna forvirrer svenskene: - Forstår ikke

Erna Solbergs oppsiktsvekkende nyhet skaper forvirring hos våre naboer i øst.

SVENSKE MYNDIGHETER: Statsminister Erna Solberg (H) sier svenske myndigheter gjerne skulle sett et annet resultat når det kom til å åpne grensene. Reporter: Frode Andresen. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom statsminister Erna Solberg med en oppsiktsvekkende beskjed: ett eneste reisemål i Sverige vil nå være åpent for nordmenn.

- Vi åpner for ferie- og fritidsreiser mellom de andre nordiske landene - men bare mellom regioner med akseptabelt smittepress, sier statsministeren.

I Sverige er det per i dag bare Gotland som oppfyller disse kriteriene.

I utgangspunktet kan det høres ut som en gladnyhet for en øy som har fryktet at hele næringslivet skulle knele, dersom turistene uteble og gatene forble folketomme i sommer.

Men på den svenske ferieøya blir hotellsjefenes champagnespretting overdøvet av en lokalbefolkning som klør seg i bakhodet.

- Forvirrende

Den lokale smittevernlegen i Region Gotland forstår ikke hvordan den norske regjeringen har tenkt, mens det lokale næringslivet både er lykkelige og forundrede på en og samme tid.

- Vi ble glade, men samtidig så er det forvirrende at Gotland blir pekt på som en spesiell destinasjon på noe vis, sier Mats Jansson, næringslivsstrateg i Region Gotland til Børsen.

Han peker blant annet på at det er over 500 kilometers reisevei fra «norskegrensa».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer