- Erna må svare

Statsminister Jonas Gahr Støre ber instendig Høyre-lederen om flere og grundigere svar på spørsmålene rundt aksjeskandalen og hva hun faktisk har visst alle disse åra. På spørsmål om han tror tilbakehold påvirket valgresultatet i Høyres favør svarer Støre «ingen kommentar».

ERKJENNER: - Valget ga samlet sett et altfor dårlig resultatet for Arbeiderpartiet, og det er mitt ansvar. Jeg forstår at dette kalles en krise, sa partileder Jonas Gahr Støre til sitt eget landsstyre mandag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FOLKETS HUS (Dagbladet): Statsminister Jonas Gahr Støre har én klar beskjed til rival Erna Solberg:

- Jeg oppfordrer Erna til å besvare alle spørsmål i saken rundt aksjekjøp og hennes ektemann. Jeg registrerer at det fortsatt er ubesvarte spørsmål, og de synes jeg hun må besvare.

- Så raskt som mulig?

- Ja, det ligger i sakens natur at det er best for alle om slike spørsmål besvares så raskt som mulig.

Tok ansvar

Ap-lederen har selv hatt habilitetssaker på sitt bord i sommer, og han tok grep: Både Anette Trettebergstuen (Ap) og Ola Borten Moe (Sp) måtte forlate regjeringen etter brudd på habilitetsreglene.

Det minner Støre gjerne om:

- Det var tøffe beslutninger, tidvis vonde, fordi det dreide seg om gode kolleger. Men jeg måtte gjøre det som var riktig som leder, sier Støre til Dagbladet.

«Ingen kommentar» åpen for tolkning

Jonas Gahr Støre er klar på at habilitetssaken i regjering har påvirket valgresultatet for eget parti. Arbeiderpartiet mistet sin posisjon som landets største, for første gang på 99 år.

- Disse habilitetssakene virket demobiliserende for oss, slik jeg ser det. Vi dro steder, og ville snakke om sykehjem, men ble møtt med spørsmål om habilitet. Det hjalp oss ikke i valgkampen, sier Støre.

- Velgerne fikk ikke svar i habilitetssaken til Erna Solberg og Sindre Finnes før etter valget. Hva sier magefølelsen din om hvordan det påvirket valgresultatet?

- Jeg velger å si ingen kommentar til det, sier Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer