Gjenåpning av Oslo

Erna på puben til venner: - Respektløst

Da Oslo åpnet opp, dro Erna Solberg med seg pressen til en bar som aldri har vært nedstengt og som eies av flere av Solbergs støttespillere, inkludert hennes tidligere spinndoktor. Kjendisbartender og utelivsgründer reagerer.

KOSTE SEG BAR: Erna Solberg tok med VG på baren som eies av flere av hennes støttespillere. Baren har aldri vært stengt under pandemien - Respektløst, sier kjendisbartender. Foto: Dagbladet
KOSTE SEG BAR: Erna Solberg tok med VG på baren som eies av flere av hennes støttespillere. Baren har aldri vært stengt under pandemien - Respektløst, sier kjendisbartender. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med gjenåpningen av Oslos ølkraner på onsdag, dro Erna Solberg (H) på bar med VG.

Solberg sa at dagen var «verdt å feire».

- Spesielt her i Oslo, som har vært nedstengt så lenge, er det en gledens dag for mange på restauranter og andre steder som har vært lukket i mange måneder. Det er spesielt gledelig for alle de som i dag er tilbake i jobb, sa statsministeren.

- Respektløst

Men Bakgården, baren hun besøkte, har aldri vært nedstengt. Den åpnet i går for alle første gang.

Og baren eies av flere personer med tett tilknytning til Erna Solbergs borgerlige samarbeidsprosjekt.

Blant annet har Solbergs mangeårige spinndoktor og veskebærer Sigbjørn Aanes, og Frp-topp Jon Georg Dale, små eierandeler i puben.

- Dette er meget respektløst overfor steder som har overlevd pandemien at Erna Solberg velger å vise seg på et sted som ikke har opplevd den. Man kan også si at hun kanskje tror hun ikke er velkommen så mange steder, selv om det er feil fordi utelivet i Norge er ufattelig inkluderende, sier Pål Bagge Skar, som har drevet flere utesteder i Oslo, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.