Erna: - Står foran en dramatisk vinter

Erna Solberg mener vi alle må bidra til å sikre energi i Europa denne vinteren.

VINTEREN KOMMER: Tidligere statsminister Erna Solberg (H) sier folk må forberede seg på en vinter med energimangel i Europa. Reporter. Jon Even Andersen. Foto. Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Børsen): Energimessa ONS startet mandag morgen, med celebert besøk av blant andre Tesla-gründer Elon Musk.

Og blant dem som fikk møte verdens rikeste mann og spise lunsj med han i Stavanger mandag, var tidligere statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

Da Solberg tok en prat med Børsen etter måltidet med Musk, fortalte hun at de snakket mye om hvordan overgangen til det grønne skiftet skal skje.

- Vi har en sårbarhet til Russland på olje og gass, og en sårbarhet på mineraler og en del av innsatsfaktorene våre til Kina. Vi må sørge for at vi har mer kontroll på innsatsfaktorene, sier hun til Børsen.

- En dramatisk vinter

Fra talerstolen på ONS sa Musk at han mener verden må fortsette å utvinne olje og gass. Det er Solberg enig i.

- Gass er en del av det grønne skiftet på mellomlang sikt. Ikke på lang sikt, men må mellomlang sikt. Det er fordi Europa trenger å kunne gjøre seg energi-uavhengige av Russland. Og da trenger de norskprodusert og andre lands gass. Og så tar det tid før vi har fått hele transformasjonen av energisystemene våre i gang, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.