Coronaviruset

Ernas ølplan:
- Lovende

Håper på fulle bord i løpet av mai.

POSITIV: Daglig leder i Mat og drikke-gruppen i Oslo, Joppe Gjelseth, er positiv til gjenåpningsplanen regjeringen la frem onsdag 7. april. Reporter: Stian Drake. Foto: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

AKER BRYGGE (Dagbladet): - Jeg forventer ikke at Oslo vil åpne like fort, men håper at de følger hakk i hæl. Er det slik at vi kan åpne dørene i midten av mai, så synes jeg at det ser lovende ut.

Det sier administrerende direktør i Mat og Drikke Gruppen AS, Joppe Gjelseth til Dagbladet. Sammen med broren sin Markus, driver han de tre spise- og utestedene Albert, D/S Louise og Lektern på Aker Brygge.

Når Dagbladet besøker stedet i vårsola samme dag som regjeringens gjenåpningsplan blir lagt fram, er det ikke en eneste halvliter å se på noen av bordene.

NORMALT: Det slik som dette vi er vant til å se Lektern på en vamlig sommerdag når det ikke er corona. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NORMALT: Det slik som dette vi er vant til å se Lektern på en vamlig sommerdag når det ikke er corona. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Her ville det vanligvis vært fullt på uteserveringen de dagene det er sol, men det er ikke noe vi har sett siden sommeren i fjor. Det er ikke denne stemningen vi ønsker oss, sier direktøren.

Dette er trinnene for alkoholservering:

Det er nemlig full skjenkestopp i hele landet, og alle stedene er derfor stengt.

I regjeringens gjenåpningsplan var det også planlagt hvordan man skal starte alkoholserveringen.

Mellom hvert av trinnene skal det gå minst tre uker:

  • Trinn 1 - Skjenking fram til klokka 22, med krav om matservering.
  • Trinn 2 - Skjenketida utvides til klokka 24 og kravet om matservering fjernes.
  • Trinn 3 - Det blir normale skjenketider, men det vil fortsatt være krav om registrering og god avstand mellom gjester.
STENGT: Coronarestriksjonene har ført til det Lektern holder dørene stengt. Foto: Stian Drake / Dagbladet
STENGT: Coronarestriksjonene har ført til det Lektern holder dørene stengt. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper vi får se fulle bord igjen her i starten av mai. Om det så er med matservering og til klokka 22, så ville det vært fantastisk for alle sammen. Ikke minst vil det gjøre slik at våre ansatte kan komme seg tilbake på jobb, sier Gjelseth.

Mangler 300 ansatte

Når det er høysesong på Aker Brygge, anslår Gjelseth at Mat og Drikke Gruppen har rundt 300 ansatte. Nesten alle disse er nå enten permittert, eller har ikke fått startet på sesongkontrakten sin.

- Flere av de ansatte har blitt permittert to ganger, så det siste året har vært tøft. Ikke bare for oss, men for hele bransjen.

UTEPILS: Statsminister Erna Solberg er åpen for at det blir utepils i noen deler av landet allerede neste uke. Video: Bjørge Dahle Johansen. Reporter: Kjetil Kjær Andersland Vis mer

- Hva gjør dere for å holde motivasjonen oppe hos de ansatte?

- Vi har en jevn dialog. Vi har startet med norskkurs for dem som ønsker å delta på det, samtidig som at vi oppfordrer alle til å komme seg ut og benytte naturen, søke midlertidige jobber, studere og prøver holde seg oppdatert på fagfeltet, men jeg vet at det er mange som begynner å gå lei nå. De gleder seg veldig mye til å kunne komme tilbake på jobb igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer