Coronaviruset

Ernas ølplan:
- Lovende

Håper på fulle bord i løpet av mai.

POSITIV: Daglig leder i Mat og drikke-gruppen i Oslo, Joppe Gjelseth, er positiv til gjenåpningsplanen regjeringen la frem onsdag 7. april. Reporter: Stian Drake. Foto: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

AKER BRYGGE (Dagbladet): - Jeg forventer ikke at Oslo vil åpne like fort, men håper at de følger hakk i hæl. Er det slik at vi kan åpne dørene i midten av mai, så synes jeg at det ser lovende ut.

Det sier administrerende direktør i Mat og Drikke Gruppen AS, Joppe Gjelseth til Dagbladet. Sammen med broren sin Markus, driver han de tre spise- og utestedene Albert, D/S Louise og Lektern på Aker Brygge.

Når Dagbladet besøker stedet i vårsola samme dag som regjeringens gjenåpningsplan blir lagt fram, er det ikke en eneste halvliter å se på noen av bordene.

- Her ville det vanligvis vært fullt på uteserveringen de dagene det er sol, men det er ikke noe vi har sett siden sommeren i fjor. Det er ikke denne stemningen vi ønsker oss, sier direktøren.

Dette er trinnene for alkoholservering:

Det er nemlig full skjenkestopp i hele landet, og alle stedene er derfor stengt.

I regjeringens gjenåpningsplan var det også planlagt hvordan man skal starte alkoholserveringen.

Mellom hvert av trinnene skal det gå minst tre uker:

  • Trinn 1 - Skjenking fram til klokka 22, med krav om matservering.
  • Trinn 2 - Skjenketida utvides til klokka 24 og kravet om matservering fjernes.
  • Trinn 3 - Det blir normale skjenketider, men det vil fortsatt være krav om registrering og god avstand mellom gjester.

- Jeg håper vi får se fulle bord igjen her i starten av mai. Om det så er med matservering og til klokka 22, så ville det vært fantastisk for alle sammen. Ikke minst vil det gjøre slik at våre ansatte kan komme seg tilbake på jobb, sier Gjelseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer