Ernas skattesmell

Bare fem prosent av Høyres velgere vil ha lavere skatt for de rikeste, viser Dagbladets ferske tall. Erna Solberg mangler troverdighet i skattepolitikken, mener SV.

TUNG BESKJED: Bare fem prosent av statsminister Erna Solbergs egne velgere ønsker lavere formuesskatt for de rikeste i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TUNG BESKJED: Bare fem prosent av statsminister Erna Solbergs egne velgere ønsker lavere formuesskatt for de rikeste i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette slår beina fullstendig under Høyres valgkampstrategi, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

- De har ikke gjort noe annet enn å advare mot høyere formuesskatt i denne valgkampen.

Overveldende flertall

På vegne av Dagbladet har Ipsos spurt nordmenn om hva de mener bør skje med skatten til de som har de største formuene i Norge.

Resultatet av undersøkelsen viser at det er svært få nordmenn ønsker lavere skatt for landets rikeste.

  • Blant alle spurte mener bare fire prosent at de rikeste skal betale litt eller mye mindre skatt
  • 39 prosent mener de bør betale litt mer skatt
  • 25 prosent mener de bør betale mye mer skatt
  • Bare fem prosent av de som stemmer Høyre ønsker skattekutt for de rikeste

Spørsmålet velgerne ble stilt var: «Synes du de som har de største formuene i Norge bør betale mye mer skatt, litt mer skatt, like mye skatt som i dag, litt mindre skatt, mye mindre skatt, eller har du ingen mening om dette?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer