ESA-ja til redningspakke for SAS og Norwegian

EFTAs kontrollorgan ESA sier ja til krisepakke verdt seks milliarder kroner.

STRÅLENDE: Konsernsjefen sier til Børsen at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har EFTAs kontrollorgan ESA jobbet på spreng for å avgjøre om den norske krisepakken til flyselskapene SAS, Norwegan og Widerøe på til sammen seks milliarder kroner kan godkjennes - eller må avvises fordi den strider mot EUs statsstøtte-regler.

Særlig for Norwegian er dette et være eller ikke være.

Nå kan Norwegians konsernsjef Jacob Schram inntil videre puste lettet ut.

ESA sier ja til pakken, går det fram av avgjørelsen fra ESA som nå er klar.

Av de seks milliarder kronene er garantier for tre milliarder kroner øremerket Norwegian.

- Har handlet raskt

«ESA har handlet raskt for å godkjenne det foreslåtte garantiprogrammet, noe som gjenspeiler den høye prioriteten vi gir til å behandle pandemirelaterte tiltak i disse vanskelige tider. Vårt sømløse samarbeid med norske myndigheter, og med EU-kommisjonen, har gjort en rask beslutning fra vår side mulig», sier ESA-president Bente Angell-Hansen i en pressemelding.

- Nærings- og fiskeridepartementet har siden enigheten på Stortinget jobbet på spreng sammen med GIEK, ESA og eksterne rådgivere for å få dette til, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.