Corona i New York

Et år på luksushotell: - Ikke glamorøst

Robert Mallia har de siste 14 månedene bodd på et femstjerners hotell i New York. Det sammenligner han med å sitte i fengsel.

BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View
BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert

- I begynnelsen var det rart. Det var en perfekt stillhet.

Da coronapandemien traff New York sentrum i mars 2020, ble det erklært full lockdown i byen. Likevel sa brannvesenet at alle eiendommer til enhver tid måtte ha en person til stede for å opprettholde vedlikeholdet av bygningene.

Ved femstjernershotellet Chatwal ble det den 36 år gamle ungkaren Robert Mallia. Ifølge finansavisa Crains New York Busniess meldte han seg frivillig til oppdraget.

- Å få muligheten til å bo i en bygning som du jobber i virket kult, sier Mallia til avisa.

- Som i Frihetens Regn

Hotelloppholdet skulle vise seg å vare lenger enn først antatt. Det har nå gått 14 måneder siden 36-åringen flyttet inn på rom 307.

- Når uker ble måneder, så ble jeg vant til rommet mitt. Det er som i Frihetens Regn, jeg er vant til cellen min nå.

Filmen, med blant annet Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollene, skildrer hovedsakelig en manns liv i fengsel etter at han er dømt for mordet på sin hustru og hennes elsker, til tross for at han hevder å være uskyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.