Corona i New York

Et år på luksushotell: - Ikke glamorøst

Robert Mallia har de siste 14 månedene bodd på et femstjerners hotell i New York. Det sammenligner han med å sitte i fengsel.

BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View
BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert

- I begynnelsen var det rart. Det var en perfekt stillhet.

Da coronapandemien traff New York sentrum i mars 2020, ble det erklært full lockdown i byen. Likevel sa brannvesenet at alle eiendommer til enhver tid måtte ha en person til stede for å opprettholde vedlikeholdet av bygningene.

Ved femstjernershotellet Chatwal ble det den 36 år gamle ungkaren Robert Mallia. Ifølge finansavisa Crains New York Busniess meldte han seg frivillig til oppdraget.

- Å få muligheten til å bo i en bygning som du jobber i virket kult, sier Mallia til avisa.

- Som i Frihetens Regn

Hotelloppholdet skulle vise seg å vare lenger enn først antatt. Det har nå gått 14 måneder siden 36-åringen flyttet inn på rom 307.

- Når uker ble måneder, så ble jeg vant til rommet mitt. Det er som i Frihetens Regn, jeg er vant til cellen min nå.

Filmen, med blant annet Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollene, skildrer hovedsakelig en manns liv i fengsel etter at han er dømt for mordet på sin hustru og hennes elsker, til tross for at han hevder å være uskyldig.

SPILLER KONSERT: New York åpner gradvis opp. Derfor kunne bandet «Madball» spille for et stort publikum 24. april. Video: NTB, YouTube. Vis mer

Står opp halv 6

Når man hører om Mallias oppgaver minner det også kanskje mer om livet i et fengsel, enn på et luksushotell.

Da alle ansatte på hotellet ikke er på jobb, har 36-åringen ansvaret for å rengjøre etter seg selv, samtidig som at han må vedlikeholde resten av hotellet.

Han står opp klokka halv 6 hver morgen, sjekker posten, gjør variert husarbeid og ser etter mulige problemer på bygningen.

En gang i uka må han spyle ned på hvert eneste toalett i bygningen og to ganger i måneden vaskes alle dusjer og vasker i ti minutter.

- Det er ikke noe glamorøst, er jeg redd, sier han.

Savner hjemmet sitt

Jobben har heller ikke gitt Mallia muligheten til å være sosial det siste året. De eneste personene han får møtt, er sikkerhetsvakter som fra tid til annen er innom, samt et ukentlig besøk fra bygningens sjefingeniør som kontrollerer brannalarmen.

- Jeg savner å være hjemme, sier ungkaren.

Savnet vil trolig ikke vare fryktelig lenge. Hotellets eiere har begynt å gjenåpne andre hoteller denne måneden og Chatwal vil trolig følge etter om ikke lenge.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer