Corona i New York

Et år på luksushotell: - Ikke glamorøst

Robert Mallia har de siste 14 månedene bodd på et femstjerners hotell i New York. Det sammenligner han med å sitte i fengsel.

BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View
BOSTED: Det er ved dette luksushotellet, Chatwal Hotel i New York, at Robert Mallia har levd de siste 14 månedene. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert

- I begynnelsen var det rart. Det var en perfekt stillhet.

Da coronapandemien traff New York sentrum i mars 2020, ble det erklært full lockdown i byen. Likevel sa brannvesenet at alle eiendommer til enhver tid måtte ha en person til stede for å opprettholde vedlikeholdet av bygningene.

Ved femstjernershotellet Chatwal ble det den 36 år gamle ungkaren Robert Mallia. Ifølge finansavisa Crains New York Busniess meldte han seg frivillig til oppdraget.

- Å få muligheten til å bo i en bygning som du jobber i virket kult, sier Mallia til avisa.

- Som i Frihetens Regn

Hotelloppholdet skulle vise seg å vare lenger enn først antatt. Det har nå gått 14 måneder siden 36-åringen flyttet inn på rom 307.

- Når uker ble måneder, så ble jeg vant til rommet mitt. Det er som i Frihetens Regn, jeg er vant til cellen min nå.

Filmen, med blant annet Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollene, skildrer hovedsakelig en manns liv i fengsel etter at han er dømt for mordet på sin hustru og hennes elsker, til tross for at han hevder å være uskyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer