Storbritannia

- Et hardt slag

Stengte grenser og utreisenekt fra en viktig handelshavn forventes å føre til store «forstyrrelser».

DOVER: Lastebiler forlater Dover havn i Kent. Foto: PA Photos / NTB
DOVER: Lastebiler forlater Dover havn i Kent. Foto: PA Photos / NTB Vis mer
Publisert

Søndag kveld innførte den viktige ferjeterminalen Dover i Storbritannia utreisenekt for all utgående trafikk. Dette skjer etter at Frankrike har stengt for både person- og godstrafikk fra De britiske øyer - i førsteomgang i de neste 48 timene.

De stengte grensene hindrer eksport både på veiene, i lufta og fra de britiske havnene.

Havna Dover stenges også foreløpig i 48 timer, før det skal tas en ny vurdering.

- Alvorlig forstyrrelse

Det er forventet store problemer ved havna som følge av dette, melder Sky News, mens BBC skriver at stansen fører til frykt for mangel på ferskvarer i Storbritannia.

Transportfirmaer advarer at grensestengingen vil være et hardt slag for en industri som allerede er påvirket av julerushet og Brexit.

- Vi ber offentligheten og spesielt transportører om å ikke reise til havna i Kent eller på andre ruter til Frankrike, sier transportminister Grant Shapps, som har advart om alvorlige forstyrrelser i Kent.

Rod McKenzie, representant for Road Haulage-foreningen, sier til Sky News at 10 000 lastebiler reiser gjennom Dover til Calais i Frankrike hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer