Kokkemangel:

- Et kjempetap

Selskapslokalet og restauranten Villa Sandvigen like utenfor Oslo er nå lagt ut for salg. Grunnen? De finner ikke nok kokker.

SELGES: Villa Sandvigen har vært åpen i omlag 150 år. Nå kan det være over og ut for restaurantdriften i det ærverdige bygget. Foto: Privat
SELGES: Villa Sandvigen har vært åpen i omlag 150 år. Nå kan det være over og ut for restaurantdriften i det ærverdige bygget. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært restaurant siden 1859, og er en institusjon for nærområdet. Nå står det i fare for å ikke være det mer. Det sier litt om situasjonen vi er i nå, sier Severino Henrich Heimly Cilla til Børsen.

Sammen med moren sin, Sissel Heimly, tok de over den ærverdige restauranten og selskapslokalet Villa Sandvigen i 2020. Det ligger like utenfor Oslo ved Gamle Mossevei i Svartskog.

Det var midt under coronapandemien, men de hadde likevel tro på at de skulle klare å komme seg forbi kneika.

- Vi visste at det kom til å bli en utfordring. Men nå er det en helt ekstraordinær situasjon, sier han.

- Alt er dyrt

Nå har de nemlig sett seg nødt til å legge restauranten ut for salg. Og hovedgrunnen til det, er at de ikke finner godt nok kvalifisert arbeidskraft.

- Vi selger hovedsaklig på grunn av kokkemangel. Det er mangel på kvalifisert personale i Norge for tida, og når alt er så dyrt, så må man ha lange åpningstider for å tjene inn ekstra penger. Og det finner vi ikke nok folk til, forteller han.

De holder åpent i november og desember, men håper på å finne noen som vil ta over innen neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.