Kokkemangel:

- Et kjempetap

Selskapslokalet og restauranten Villa Sandvigen like utenfor Oslo er nå lagt ut for salg. Grunnen? De finner ikke nok kokker.

SELGES: Villa Sandvigen har vært åpen i omlag 150 år. Nå kan det være over og ut for restaurantdriften i det ærverdige bygget. Foto: Privat
SELGES: Villa Sandvigen har vært åpen i omlag 150 år. Nå kan det være over og ut for restaurantdriften i det ærverdige bygget. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært restaurant siden 1859, og er en institusjon for nærområdet. Nå står det i fare for å ikke være det mer. Det sier litt om situasjonen vi er i nå, sier Severino Henrich Heimly Cilla til Børsen.

Sammen med moren sin, Sissel Heimly, tok de over den ærverdige restauranten og selskapslokalet Villa Sandvigen i 2020. Det ligger like utenfor Oslo ved Gamle Mossevei i Svartskog.

Det var midt under coronapandemien, men de hadde likevel tro på at de skulle klare å komme seg forbi kneika.

- Vi visste at det kom til å bli en utfordring. Men nå er det en helt ekstraordinær situasjon, sier han.

- Alt er dyrt

Nå har de nemlig sett seg nødt til å legge restauranten ut for salg. Og hovedgrunnen til det, er at de ikke finner godt nok kvalifisert arbeidskraft.

- Vi selger hovedsaklig på grunn av kokkemangel. Det er mangel på kvalifisert personale i Norge for tida, og når alt er så dyrt, så må man ha lange åpningstider for å tjene inn ekstra penger. Og det finner vi ikke nok folk til, forteller han.

De holder åpent i november og desember, men håper på å finne noen som vil ta over innen neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer