NHO Service og Handel:

- Et kraftig alarmsignal

Nytt permitteringsfunn varsler om økende misnøye blant norske bedrifter.

FOLKETOMT: Ferske tall fra NHOs medlemsundersøkelse, med svar fra 3100 bedrifter, vitner om økende misnøye knyttet til permitteringsreglene. Foto: Lise Åserud / NTB

FOLKETOMT: Ferske tall fra NHOs medlemsundersøkelse, med svar fra 3100 bedrifter, vitner om økende misnøye knyttet til permitteringsreglene. Foto: Lise Åserud / NTB

Vis mer
Publisert

- Det er nå en økende misnøye med permitteringsreglene. Dette bør være et kraftig alarmsignal til myndighetene, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

I mars omtalte Børsen at en stor andel norske bedrifter vegret seg for å ta permitterte ansatte tilbake i jobb. På tross av en varslet gjenåpningsplan, er situasjonen fortsatt preget av dyp usikkerhet blant norske bedrifter.

Videre er ledighetstallene skyhøye.

- Direkte skadelig

En fersk medlemsundersøkelse fra NHO viser nå at hele 7 av 10 av de minste bedriftene ville tatt flere ansatte tilbake fra permisjon dersom arbeidsgiverperioden var kortere enn dagens ti dager.

Dette er en markert økning fra mars, da 6 av 10 svarte det samme.

Børsen har tidligere omtalt leketøysforretningen Sprell, som er blant bedriftene som ikke ville kalle sine ansatte tilbake på jobb.

Daglig leder Christian Sogn Iversen begrunnet avgjørelsen med at en ny varslingsperiode, med påfølgende lønnsplikt, ville være «direkte skadelig for selskapets økonomi og medføre at vi må holde permitteringer lengre enn ønsket».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer