Et krisegrep mangler: - Ekstraordinært

Bedriftenes bønn om mindre kostbare permitteringer ble ikke hørt. - Stor bekymring, sier både NHO og Virke.

EN BRIKKE MANGLER: Statsminister Erna Solberg (H) la fram en ny omfattende krisepakke fredag. Men ett viktig tiltak mangler, mener norske bedrifters interesseorganisasjoner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
EN BRIKKE MANGLER: Statsminister Erna Solberg (H) la fram en ny omfattende krisepakke fredag. Men ett viktig tiltak mangler, mener norske bedrifters interesseorganisasjoner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvunget nedstenging på timers varsel. Stengte grenser. Betydelig usikkerhet knyttet til vaksinering og lettelser av smitteverntiltak. Alt dette peker i retning av omfattende permitteringer - noe som påfører arbeidsgiverne en lønnsplikt på ti dager.

- Vi er ikke blitt lyttet til når det kommer til å få gjort noe med arbeidsgivers lønnsplikt ved permitteringer. Jeg hadde forventet at det ville vært med i dagens krisepakke. Nå må vi legge vår lit til prosessene i Stortinget, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

- Veldig bekymret

Virke-topp Ivar Horneland Kristiansen er ikke mindre overrasket.

- Vi er veldig tydelige på at bedriftene skal være med på denne dugnaden. Men ved raske nedstengninger, som vi har sett denne uka, og betydelig usikkerhet framover - så hadde vi forventet at regjeringen ville lyttet til oss og tatt ned lønnsplikten ved permitteringer, sier Virke-direktøren til Børsen.

Krisepakka som regjeringen la fram fredag har en samlet ramme på 16,3 milliarder kroner. Flere av kompensasjonsordningene forlenges ut juni. Det gis 1 milliard til lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av smitteverntiltak og rammen i kompensasjonsordningen økes fra 80 til 85 prosent.

- Dette er jo virkelig solide forbedringer som jeg er glad for. Men regjeringen må jo også se hva som har skjedd den siste uka - med innreisestopp og nær full nedstengning i Oslo og Viken. Her kommer det til å bli økte permitteringer. Og veldig mange bedrifter har det allerede veldig tøft, sier Almlid til Børsen.

- Det høres ut som du brenner inne med krass kritikk som du ønsker å balansere fordi dere tross alt har fått en god del?

- Jeg er relativt rolig fordi jeg vet at det har vært gode prosesser i Stortinget så langt. Vi er spent på hvordan denne pakken vil bli håndtert der nå. Jeg håper virkelig vi kan få til noe på lønnskostnader knyttet til permitteringer. Om det ikke kommer forbedringer, er jeg veldig bekymret for de mange som har stått i dette siden mars, sier Almlid.

Stor usikkerhet

Horneland Kristiansen i hovedorganisasjonen Virke har mange bedrifter innen reiseliv, kultur og servering blant sine medlemsbedrifter. Bransjer som er langt hardere rammet av coronatiltakene enn mange andre.

- Vi er glad for at det kommer tiltak rettet inn mot disse. Så peker regjeringen på at det er stor usikkerhet framover. De ulike scenarioene spenner fra mulige lettelser rundt påske til at vi må leve med dette ut året. Da må vi planlegge for flere ulike utfall, og i en slik usikkerhet hadde vi forventet at det ville kommet noe på lønnsplikten ved permitteringer, sier Virke-toppen.

Da Norge stengte ned i mars, ble arbeidsgivernes lønnsplikt ved permittering kuttet fra ti til to dager, for så å bli normalisert igjen. Den økende usikkerheten framover tilsier at lønnsplikten igjen blir redusert, mener både NHO og Virke.

- Jeg regner med at det blir en god dialog om dette framover. Så langt er bildet at regjeringen svarer ut bestillingene fra Stortinget. Det må de jo gjøre. Men økte permitteringskostnader vil ramme bedriftene hardt, og mange av dem som rammes er allerede hardt presset, sier Horneland Kristiansen.

- Ekstraordinær situasjon

Almlid peker på at det også ligger et mulig permitteringskompromiss på bordet.

- Når det er overhengende mulighet for at bedriften kan bli stengt på få timers varsel på grunn av smitteverntiltak, så er jo permittering nærliggende siden det er arbeidsnedleggelse av midlertidig art. Nå blir bedriftene sittende med en uforholdsmessig stor kostnad, uten å kunne planlegge for det - samtidig som de sitter uten mulighet til å ha inntekter. Forkortet lønnsplikt var noe som fungerte veldig godt i mars, ifølge våre medlemsbedrifter, sier NHO-sjefen til Børsen.

Før han understreker:

- Dette er en ekstraordinær situasjon. Da må vi også ha ekstraordinære endringer på lønnsplikten. Usikkerhet er blitt den nye normalen. Vi må ha ordninger på plass som gjør at bedriftene kan håndtere denne usikkerheten.

- Dere har pekt på en mulig mellomløsning som et alternativ til å kutte lønnsplikten?

- Vi er åpen for at du kan gjøre det på en annen måte, ved at lønnskostnadene legges inn i kompensasjonsordningen. Det er ikke et like godt alternativ, men det er et godt alternativ nummer to, sier Almlid.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer