Et krisegrep mangler: - Ekstraordinært

Bedriftenes bønn om mindre kostbare permitteringer ble ikke hørt. - Stor bekymring, sier både NHO og Virke.

EN BRIKKE MANGLER: Statsminister Erna Solberg (H) la fram en ny omfattende krisepakke fredag. Men ett viktig tiltak mangler, mener norske bedrifters interesseorganisasjoner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
EN BRIKKE MANGLER: Statsminister Erna Solberg (H) la fram en ny omfattende krisepakke fredag. Men ett viktig tiltak mangler, mener norske bedrifters interesseorganisasjoner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvunget nedstenging på timers varsel. Stengte grenser. Betydelig usikkerhet knyttet til vaksinering og lettelser av smitteverntiltak. Alt dette peker i retning av omfattende permitteringer - noe som påfører arbeidsgiverne en lønnsplikt på ti dager.

- Vi er ikke blitt lyttet til når det kommer til å få gjort noe med arbeidsgivers lønnsplikt ved permitteringer. Jeg hadde forventet at det ville vært med i dagens krisepakke. Nå må vi legge vår lit til prosessene i Stortinget, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

- Veldig bekymret

Virke-topp Ivar Horneland Kristiansen er ikke mindre overrasket.

- Vi er veldig tydelige på at bedriftene skal være med på denne dugnaden. Men ved raske nedstengninger, som vi har sett denne uka, og betydelig usikkerhet framover - så hadde vi forventet at regjeringen ville lyttet til oss og tatt ned lønnsplikten ved permitteringer, sier Virke-direktøren til Børsen.

Krisepakka som regjeringen la fram fredag har en samlet ramme på 16,3 milliarder kroner. Flere av kompensasjonsordningene forlenges ut juni. Det gis 1 milliard til lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av smitteverntiltak og rammen i kompensasjonsordningen økes fra 80 til 85 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer