- Et mareritt. Helt forferdelig

Idar Vollvik (52) og hans kone Anita Vollvik (47) har gjennomlevd et mareritt de siste dagene. Nå håper de å få gode nyheter fra testing av de omstridte munnbindene som politiet har tatt beslag i.

HÅPER PÅ GODE TESTER: Idar Vollvik sier han håper testene av munnbindene vil vise at de er type 1, altså medisinske munnbind. Foto: Odd Mehus / Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idar Vollvik er siktet for brudd på loven om medisinsk utstyr ved at han skal ha pakket om munnbind og ha gitt uttrykk for at han solgte medisinske munnbind. Han ble pågrepet av sivilt politi tirsdag morgen, og tatt med til timelange avhør i politihuset i Bergen sentrum.

- To polititjenestemenn dukket opp ved kontoret vårt i Fana tirsdag morgen klokka sju. De legitimerte seg og ba meg om å bli med til politihuset i Bergen sentrum. Jeg fikk anledning til å levere bilen til min kone, men ble nektet å snakke med henne. Det var dramatisk og svært ubehagelig. I bilen inn til byen tenkte jeg at dette måtte være en feil. Jeg ble tatt direkte inn i avhør og ble fortalt hva jeg var siktet for, forteller Idar Vollvik.

Sov ikke et sekund

Han tar imot Børsen i kontor- og lagerbygningen som politiet og Legemiddelverket ransaket i bydelen Fana tirsdag og onsdag. Politiet har ransaket tre adresser i Bergen. Forsvarsadvokat Einar Råen er også til stede.

Idar Vollvik ble holdt i varetekt i 36 timer fram til onsdag kveld. Utenfor politihuset ventet et stort pressekorps, men han klarte å komme seg umerket ut og hjem til sin kjære Anita uten at pressen fikk ham i tale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer