Silvio Berlusconi frikjent for korrupsjon

- Et mareritt

Karima El Mahroug - med artistnavnet Ruby - var en ung nattklubbdanser på 17 år da hun ble trukket inn i «Bunga Bunga»-skandalen til Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi. Nå - 13 år seinere - er hun lettet etter at alle involverte er frifunnet.

LETTET: Karima El-Mahroug - også kjent under artistnavnet Ruby - er lettet etter at hun og resten av de involverte er frikjente i Berlusconi-rettssaken. Foto: Piero Cruciatti / AFP
LETTET: Karima El-Mahroug - også kjent under artistnavnet Ruby - er lettet etter at hun og resten av de involverte er frikjente i Berlusconi-rettssaken. Foto: Piero Cruciatti / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): En domstol i Italia frikjente onsdag Berlusconi (86) for anklagene om at han skal ha bestukket vitner i en sak om mindreårige prostituerte, melder The Independent.

Den tidligere statsministeren var anklaget for å betale 24 personer - hovedsakelig unge gjester på sine beryktede, såkalte «bunga bunga»-fester - for å lyve i vitneboksen i en tidligere rettssak. I den rettsaken var han tiltalt for å ha kjøpt sex av den 17 år gamle, marokkanske nattklubbdanseren Karima El Mahroug - med artistnavnet Ruby the Heartstealer.

Saken har forfulgt den tidligere statsministeren og de andre involverte i over et tiår. Påtalemyndigheten ønsket fengsel i seks år for Berlusconi, men nå har en domstol frikjent de involverte.

Mens Berlusconis forsvarere hevder festene var elegante middagsselskaper, beskriver påtalemyndighetene dem som sexfester hvor kvinner ble betalt for å delta, og hvor vitner har beskrevet hvordan kvinner strippet provokativt foran Berlusconi, skriver AP.

- Så glad

Foruten Berlusconi var mange av de andre tiltalte unge kvinner.

- Jeg er så glad. Det er en frigjøring fra noen tøffe år for å si det mildt. Dette overveldet meg da jeg var 17 år gammel, og det har fortsatt til jeg ble 30. Det var et mareritt, sier El Mahroug til pressen etter frifinnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.