Olena Zelenska

- Et personlig slag

Ukrainas førstedame Olena Zelenska svarte på spørsmål om helikopterstyrten da hun møtte pressen i Davos onsdag.

RYSTET: Olena Zelenska fikk i dag den knusende beskjeden om helikopterstyrten som tok livet av innenriksministeren. I Davos onsdag forklarte hun hvordan stiftelsen jobber for å gjenoppbygge Ukraina. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB
RYSTET: Olena Zelenska fikk i dag den knusende beskjeden om helikopterstyrten som tok livet av innenriksministeren. I Davos onsdag forklarte hun hvordan stiftelsen jobber for å gjenoppbygge Ukraina. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kona til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Olena Zelenska, er for tida til stede på Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos i Sveits.

Klokka 13.45 møtte Zelenska pressen.

- Store problemer

Hun startet med den humanitære situasjonen i Ukraina akkurat nå.

- Bortsett fra de overordnede problemene som vi har i vårt land i krig - internt fordrevne, ødeleggelse av boliger og infrastruktur, og ødeleggelse av folks liv, legger Russland til flere og flere prøvelser for landet vårt.

- På begynnelsen av vinteren begynte de å ødelegge infrastrukturen vår for å sørge for at landet går ned i mørke, sa Zelenska.

- Ved siden av de overordnede problemene, er det store problemer med oppvarming og elektrisitet. I mange deler av landet vårt får folk strøm bare noen få timer om dagen, sa Zelenska.

Hun snakket om stiftelsen Olena Zelenska Foundation, som jobber for å gjenoppbygge Ukraina.

- Dessverre, siden starten av krigen, har fienden vår ødelagt helseinfrastrukturen og fasilitetene våre. Det stiftelsen gjør, er å gjenoppbygge så mange anlegg som vi sårt trenger, sa Zelenska.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer