Et ras av flyinnstillinger

Norwegian kansellerer en rekke avganger etter marerittdøgnet.

MANGE KANSELLERINGER: Flere flyavganger er innstilt hos flyselskapet Norwegian tirsdag. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
MANGE KANSELLERINGER: Flere flyavganger er innstilt hos flyselskapet Norwegian tirsdag. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har Norwegian stått i kraftige stormkast.

Først sa regjeringen nei til utvidet pengestøtte - en avgjørelse som har sendt aksjen i kjelleren. Som en direkte konsekvens permitterer også flygiganten ytterligere 1600 ansatte, og setter 15 av 21 fly på bakken.

Den kraftige reduksjonen i antall ruter vil også ramme passasjerene. Tirsdag blinker Avinors tavle med oversikt over Norwegians flyavganger rødt.

Overfor Børsen opplyser selskapet at 25 innenriksflyvninger er kansellert i dag.

- På grunn av regjeringens nei til å støtte oss videre, er vi nødt til å redusere operasjonen vår betydelig, også i Norge. Det betyr dessverre at 25 innenriksflygninger er kansellert i dag, sier talsperson i Norwegian, Christer Baardsen.

Dersom flyet blir innstilt, skal flyselskapet tilby deg tre alternativer, ifølge Forbrukerrådet:

  • Refusjon.
  • Omruting så snart som mulig.
  • Omruting på et seinere tidspunkt.

- Kunder som har bestilt direkte med oss og blir berørt av kanselleringer eller endringer, vil bli kontaktet av oss. Kunder som har bestilt gjennom et reisebyrå oppfordres til å ta kontakt med reisebyrået for å holde seg oppdatert på eventuelle endringer, fortsetter Baardsen.

- Nedslående beskjed

Mandag forklarte konsernsjef Jacob Schram at det nå er helt avgjørende for Norwegian å holde kostnadene på et minimum. På samme tid jobber selskapet - som ikke kan utelukke konkurs - på spreng med å finne løsninger for å komme gjennom krisa.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen i dag. Vis mer

Før coronapandemien hadde Norwegian over 10 000 medarbeidere. Den neste tida vil bare 600 medarbeidere være i arbeid.

- Etter dagens nedslående beskjed fra den norske regjeringen, har vi ikke noe annet valg enn å permittere ytterligere 1600 medarbeidere i Norwegian og parkere 15 av de 21 flyene vi har hatt i lufta den siste tiden. Dette er en trist dag for alle i Norwegian. Jeg beklager på det sterkeste overfor medarbeidere som nå blir berørt, men vi ser ingen annen utvei, uttalte Schram i en pressemelding mandag ettermiddag.

Dette er rutene Norwegian opprettholder:

Oslo – Alta
Oslo – Bergen
Oslo – Bodø
Oslo – Evenes
Oslo – Haugesund
Oslo – Kirkenes
Oslo – Molde
Oslo – Stavanger
Oslo – Tromsø
Oslo – Trondheim
Oslo – Ålesund
Tromsø – Longyearbyen

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer