Russere i Storbritannia:

- Et skittent spill

De går hardt ut mot Russlands krig i Ukraina, og støtter de offesielle sanksjonene mot oligarkene. Men at okkupanter tar seg ulovlig inn i herskapshusene, synes de to russerne i Storbritannia ingenting om.

STØTTER UKRAINA: Den russiske businessmannen Yevgeny Chichvarkin (47), som i dag bor i London og er god for flere millioner, skal selv ha flyktet hjemlandet i 2008 etter å ha drevet anti-Putin-aktivisme. Han spørsmål ved sanksjonene mot oligarkene. Her under en støttedemostrasjon for Ukraina i London. Foto: Hentet fra Chichvarkins Instagram-profil (@tot_samy_chichvarkin), publisert 28. februar 2022.
STØTTER UKRAINA: Den russiske businessmannen Yevgeny Chichvarkin (47), som i dag bor i London og er god for flere millioner, skal selv ha flyktet hjemlandet i 2008 etter å ha drevet anti-Putin-aktivisme. Han spørsmål ved sanksjonene mot oligarkene. Her under en støttedemostrasjon for Ukraina i London. Foto: Hentet fra Chichvarkins Instagram-profil (@tot_samy_chichvarkin), publisert 28. februar 2022. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den britiske avisa The Guardian tar den russiske businessmannen Yevgeny Chichvarkin (47) og partneren Tatiana Fokina (34) et oppgjør med briter som har valgt å ta sanksjonene mot russiske oligarker i egne hender.

Det skjer ettter at en gruppe selverklærte anarkister tok seg inn i herskapshuset til oligarken Oleg Deripaska mandag. Deripaska er kjent for å være en av oligarkene i Putins indre krets.

Bare fire dager tidligere hadde britiske myndigheter innført sanksjoner mot den samme oligarken.

- Ved å okkupere dette herskapshuset, vil vi vise vår solidaritet med folket i Ukraina, med også med folket i Russland som aldri var enige i denne galskapen, sa anarkistene i en uttalelse i etterkant av stuntet, ifølge Sky News.

Chichvarkin, som The Guardian omtaler som en som lenge har vært en høylytt og profilert kritiker av Vladimir Putin, kaller okkupantene for «sjalu og venstreorienterte folk med lav utdanning».

- Å ta seg inn på dyre skip eller luksushus, er bare en del av venstresidas spill før neste valg. Det er et skittent spill, sier resturant-eieren til den britiske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer