Freia-bråket:

- Et slag i nakken

Stadig flere bedrifter slutter seg til boikotten av Freia og morselskapet Mondelez. Nå ber Coop om et møte med næringsministeren om saken.

I HARDT VÆR: Flere norske aktører har de siste dagene vendt Freia, som eies av Mondelez, ryggen. Foto: Vilhelm Nystrom / Alamy Stock Photo
I HARDT VÆR: Flere norske aktører har de siste dagene vendt Freia, som eies av Mondelez, ryggen. Foto: Vilhelm Nystrom / Alamy Stock Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere selskaper vender ryggen til Freia og morselskapet Mondelez.

Sistnevnte er svartelistet av Ukraina fordi selskapet fortsatt har produksjon i Russland. Ukrainske myndigheter mener at det bidrar til Russlands krigskasse.

Flyselskapene SAS og Norwegian, Den Norske Turistforening (DNT), SJ Norge, NFF Toppfotball kvinner og hotellkjedene Strawberry og Classic Norway Hotels har sluttet seg til boikotten.

Lørdag har dagligvarekjempen Coop bedt om et møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

- Vi har behov for råd og avklaringer på hvordan norske myndigheter ønsker at vi og norske forbrukere skal forholde oss til selskaper som er svartelistet av Ukraina. Vi ønsker råd og avklaringer der regjeringen er tydelige på om de stiller seg bak denne svartelista, skriver Coop i en pressemelding.

Bjørn Alan Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, sier til Dagbladet at de syntes dette er en krevende sak.

- Hadde det ikke fått en rekke konsekvenser for arbeidstakerne i Freia og for forbrukerne, så hadde det vært en enkel avgjørelse. Men det får ringvirkninger, og derfor trenger vi å komme til bunns i hvordan regjeringen stiller seg til saken, sier han og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer