Sydenreiser

- Et trist bybilde

Pandemien, restriksjoner og turistenes fravær har hatt enorme ringvirkninger i Spania, forteller Anne Birte Lockert til Dagbladet. Nå begynner reiselystne nordmenn å bli klare for å dra sørover igjen.

ALICANTE: Anne Birte Lockert driver Spaniahome i Alicante, og jobber med utleie og salg av ferieboliger, i tillegg til at det tilbys en rekke andre tjenester for norske turister. Foto: Privat
ALICANTE: Anne Birte Lockert driver Spaniahome i Alicante, og jobber med utleie og salg av ferieboliger, i tillegg til at det tilbys en rekke andre tjenester for norske turister. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er interessen stor. Høsten er nesten fullbooket og mange kjøpekunder er rundt hjørnet. Det tar av nå, skriver Anne Birte Lockert i en melding til Dagbladet.

Hun har vært bosatt i Alicante i 35 år og driver selskapet Spaniahome. Lockert har ikke vært på kontoret siden 12. mars i fjor. Men til uka skal hun endelig tilbake.

- Vi gleder oss til å åpne igjen. Det har vært en tøff tid, men vi har gjort det beste ut av det, utdyper hun i en telefonsamtale.

Utenlandsferie

Fredag forrige uke kom regjeringen med gode nyheter for reiseklare nordmenn: Betydelige lettelser i reglene for innreisekarantene og karantenehotell.

Under pressekonferansen med regjeringen var anbefalingen å feriere i Norge, men det overordnede budskapet var krystallklart: Nå blir det mulighet for å reise på ferie i utlandet.

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge.

Fra torsdag denne uka er Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater. Personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått coronasykdom siste seks måneder og har et gyldig coronasertifikat, kan dermed komme inn i Norge uten karantene, testkrav og innreiseregistrering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.