Twitter stenger kontoer:

- Et uttrykk for narsissisme

Elon Musk mener at journalistene som har fått Twitter-kontoene sine stengt, ikke har fulgt retningslinjene. - Mange vil nok si at Musk definerer reglene etter hva som passer ham selv best, sier USA-ekspert.

STENGER: Twitter har utestengt flere amerikanske journalister som har dekket selskapet og eier Elon Musk. Foto: Patrick Pleul / AP / NTB
STENGER: Twitter har utestengt flere amerikanske journalister som har dekket selskapet og eier Elon Musk. Foto: Patrick Pleul / AP / NTB Vis mer
Publisert

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Twitter natt til fredag fjernet kontoene til journalister fra flere amerikanske medier som dekker selskapet og den nye eieren, Elon Musk.

EU advarte fredag Twitter-eier Musk om at han kan bli gjenstand for sanksjoner etter meldinger om at flere journalister er utestengt fra plattformen.

USA-ekspert Eirik Løkke ved tankesmia Civita sier til Dagbladet at han opplever at Musk har innført en rekke nye regler på Twitter - men at de ikke synes å gjelde for ham selv.

- Twitter har blitt en plattform eller et privat leketøy for Elon Musk, mener Løkke.

- Retningsbrudd

Musk skriver på Twitter at de utestengte journalistene skal ha lagt ut nøyaktig hvor milliardæren befant seg.

- Et åpenbart brudd på Twitters retningslinjer, skriver Musk.

Videre har han også tvitret denne begrunnelsen:

- Det er greit å kritisere meg dagen lang, men å utlevere opplysninger om hvor jeg befinner meg i sanntid og sette familien min i fare er ikke greit.

At Musk stengte kontoene av hensyn til sikkerheten til sin egen familie, kan godt stemme, ifølge Løkke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer