Bjørn Dæhlie flyttet til Sveits:

- Et veldig stort skattehull

Flere politikere kommenterer Bjørn Dæhlies utvandring til landet med «gode rammebetingelser».

SVEITS-BEBOER: Bjørn Dæhlies utvandring til Sveits har skapt sterke reaksjoner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
SVEITS-BEBOER: Bjørn Dæhlies utvandring til Sveits har skapt sterke reaksjoner. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Et par uker er gått siden Bjørn Dæhlie skapte overskrifter med nyheten om at han har flytta til Sveits. Landet er kjent for å ha svært lav formuesskatt og fritak for skatt på kapitalgevinster.

Den tidligere langrennsløperen har tjent seg rik på investeringer ved siden av skikarrieren, i tillegg til salg av sportsklær, hytteutleie og dagligvarebutikk. Han har en formue på over 400 millioner kroner.

Byen er Zug, og Dæhlie er ikke den eneste rikingen som har funnet veien dit. Selv har han vært svært taus om flyttingen, utover dette:

- Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig, sa han til Nettavisen.

Andre har imidlertid hatt mye å si. «Gode rammebetingelser» tolkes av mange som et pek til Sveits skattepraksis, og flere har uttrykt sin misnøye over at norske skattepenger havner i utlandet.

Før sentralbanksjef Øystein Olsen holdt sin siste årstale i Norges Bank torsdag, spurte Børsen flere oppmøtte politikere om deres tanker rundt Dæhlies utvandring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.