Etter bråket: Selger «hytteflyet»

Milliardær Stein Erik Hagen havnet i heftig sjøfly-krangel i fjor. Nå kvitter han seg med stridens kjerne, men kritikken skal ikke være årsaken.

- KOSTBART: Milliardær Stein Erik Hagen fikk passet påskrevet av Rødt for bruken av sjøfly til og fra Kragerø-hytta. Nå selger han og Erik Bøhler flyet, men ikke for å glede politikerne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
- KOSTBART: Milliardær Stein Erik Hagen fikk passet påskrevet av Rødt for bruken av sjøfly til og fra Kragerø-hytta. Nå selger han og Erik Bøhler flyet, men ikke for å glede politikerne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble sjøflyet til milliardærene Stein Erik Hagen (65) og Erik Bøhler (74) gjenstand for krass kritikk. De profilerte forretningsmennene har benyttet seg av den kostbare transportmetoden ned til sine respektive prakthytter i Kragerø.

Det har fått både hyttenaboer og særlig partiet Rødt til å tenne på alle plugger. Nå selges det omstridte flyet til 2,8 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av 27 millioner norske kroner.

- Bakgrunnen er at det å drifte et slikt stort sjøfly er langt mer omfattende og kostbart enn vi ble forespeilet, forteller Stein Erik Hagen til Børsen.

- Bryr meg ikke

Overfor Finansavisen, som først omtalte saken, opplyser Bøhler at de ikke har planer om å kjøpe et mindre sjøfly. Det betyr imidlertid ikke at hyttenaboer og Rødt-politikere kan slippe jubelen helt løs.

- Jeg vil anta at motivasjonen ikke var å glede Rødt?

- Hva Rødt måtte mene, bryr jeg meg ikke om, fortsetter Hagen.

Det illustreres for så vidt godt i milliardærens neste utspill:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer