Etter bråket: Vil bygge gjerder

Investor Arne Fredly har sett seg lei av turgåere som ikke respekterer privat eiendom. Nå tas det affære - ved hjelp av kommunen.

VARSLER ENDRING: Arne Fredly punget ut 200 millioner kroner i 2004 for det som i sin tid var Norges dyreste bolig. Her er tomta avbildet på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VARSLER ENDRING: Arne Fredly punget ut 200 millioner kroner i 2004 for det som i sin tid var Norges dyreste bolig. Her er tomta avbildet på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2021 ble den enorme luksuseiendommen til milliardær Arne Fredly (59) gjenstand for krass kritikk blant lokalbefolkningen i Bærum.

Bakteppet var at Fredly hadde sett seg lei av turgåere, hundeeiere og japanske turister som hadde benyttet seg litt for fritt av strandeiendommen hans.

For å få bukt med situasjonen, tok investoren affære i form av å sette opp massiv skilting ved inngangen til eiendommen. På ett av skiltene heter det blant annet «privat eiendom» på kinesisk og ni andre språk.

Slo tilbake

Det ble møtt med store øyne og krass kritikk blant turgåere. Enkelte mente Fredlys grep «så ut som Onkel Skrue sine skilt på gressplenen utenfor pengebingen».

Fredly selv avfeide kritikken overfor Budstikka og Børsen den gang.

- Dette er egentlig en gladsak. Det er jeg som er grei, og tillater ferdsel på et område som både er privat og fredet. Kyststien er ikke eid av staten eller kommunen, men privat eiendom, uttalte investorprofilen til Børsen.

- Ikke opp i hagen

Nå skriver Budstikka at kommunen, på vegne av Fredly, har søkt om dispensasjon fra Kulturminneloven for oppføring av gjerder på milliardærens eiendom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer