Coronapass:

Etter dette eksploderte salget

Vaksinerte og «beskytta »nordmenn trenger ikke lenger å oppholde seg på karantenehotell. - Antall bestillinger økte markant etter denne nyheten, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Eline Skari.

CORONASERTIFIKAT: Helseminister Bent Høie sier at en midlertidig løsning for coronasertifikat er på plass innen 11. juni. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunne helse- og omsorgsminister Bent Høye dele nyheten om at et verifiserbart coronasertifikat vil være klart til innenlands bruk 11. juni.

NYHETER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
NYHETER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

I mellomtida innfører regjeringen en midlertidig løsning fra 3. juni, som innebærer at vaksinerte og «beskytta» reisende ikke må på karantenehotell, men kan ta karantenen hjemme eller et annet sted.

Nyheten har resultert i at flyselskapene nå opplever stor pågang.

Mange reiser i juli

Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Eline Skari sier til Børsen at antall bestillinger økte markant etter regjeringens pressekonferanse onsdag 2. juni.

- Etter en lang periode med mange reiserestriksjoner på grunn av pandemien, merker vi nå at interessen for å booke reiser i sommer og utover høsten øker fra uke til uke, sier Skari.

Hun forteller at mange skal reise i juli, men at det også er en jevn spredning utover høsten.

- I Norge har vi flest bestillinger til byene Bergen, Stavanger og Trondheim, og når det gjelder utlandet opplever vi en økt interesse for reiser til Spania, Frankrike, Hellas og Kroatia, sier Skari.

Norwegian opplever at reiserestriksjoner er det som er mest avgjørende når folk bestiller reiser.

- Det mange spør om på kundesenteret er mulighetene de har for å kunne endre eller kansellere, dersom reisen ikke gjennomføres, sier hun.

Nord-Norge er populært

Pressesjef i SAS John Eckhoff sier til Børsen at myndighetenes reiserestriksjoner og reiseråd akkurat nå, er den faktoren som i aller størst grad påvirker etterspørselen etter flyreiser.

- Vi har ganske bra booking på innenlandsreiser i sommerferien, og ser at det er destinasjoner i nord som er mest populære. Utenlandsbestillinger tar seg veldig bra opp fra august og utover, sier Eckhoff.

Han forteller at det primært bookes reiser til varmere strøk rundt Middelhavet denne høsten.

- I tillegg har vi besluttet å gjenåpne Oslo-New York på grunn av god etterspørsel.

Han sier at den planlagte kapasiteten for innenlandsreiser i skoleferien nå ligger på 80 prosent av det som er normalt. For utenlandsreiser ligger det på 40 prosent av normalt.

Dette er mer enn i fjor, men gjennomføring av reisene forutsetter at Norge letter på reiserestriksjonene.

- Vi har blitt tvunget til å flytte starten av mange utenlandsruter fra april/mai-måned til juni/juli. Vi er fortsatt avhengige av at reiserestriksjonene letter, og at etterspørselen etter flybilletter tar seg opp, innen vi kan åpne opp igjen alle utenlandsruter, sier Eckhoff.

Flere bestiller i fellesferien

Kommunikasjonssjef i TUI Norge Nora Aspengren sier til Børsen at de opplever en stadig vekst i antall feriebestillinger.

- Flere og flere nordmenn vil sikre seg en utenlandsferie i år. Vi ser en økning i sommersalget på 52 prosent sammenliknet med forrige uke. Salgstallene er fortsatt små, men de vokser stadig.

Fram til nå har nordmenn bestilt ferie hos TUI med avreise fra september og utover høsten og vinteren.

- De siste ukene har vi derimot sett at flere også begynner å øyne håp for fellesferien, og vi får nå inn bestillinger med avreise i juli og august. Den største andelen reiser fortsatt fra september-måned.

I sommer er det reiser til Hellas som er absolutt mest populært hos TUI.

- Hos oss ligger Kreta, Rhodos og Samos øverst på listen. For vinteren er det klassikere som Gran Canaria og resten av Kanariøyene som bookes mest. Vi kan se at Thailand og Mexico også er veldig populært, sier Aspengren.

Hun forteller at det nå er flest voksne, uten barn, som bestiller reiser.

- De er nok mest fleksible, og mange er nok allerede vaksinerte eller regner med å bli det snart.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer