Etter kort-kaos: - Svært uheldig

Butikker over hele Norge ble rammet av betalingsproblemer på en av årets travleste dager. - Det er jo krise, sier Oslo Handelsstands Forening.

RAMMET: Mange måtte gå tomhendt hjem fra både Vinmonopolet og dagligvarebutikker mandag ettermiddag. Hvordan nedetida eventuelt påvirker omsetningen, er for tidlig å si, ifølge Vinmonopolet. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
RAMMET: Mange måtte gå tomhendt hjem fra både Vinmonopolet og dagligvarebutikker mandag ettermiddag. Hvordan nedetida eventuelt påvirker omsetningen, er for tidlig å si, ifølge Vinmonopolet. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

- Det er klart at 16. mai er en svært uheldig dag å oppleve en nedetid som dette på, sier kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, til Børsen.

Dagen før 17. mai ble handelsstanden møtt av en kalddusj, da kortterminaler over hele landet gikk fullstendig i vranglås. En nedetid på drøye to timer sørget for at det ikke var mulig å betale med kort i terminaler i norske butikker.

- Dette er en av de største dagene rent omsetnings- og besøksmessig. Mange skal handle inn til 17. mai, og det er naturligvis kjedelig for kundene våre å ikke oppleve en smidig handel, fortsetter Lorentzen.

Like før klokka 14.30 opplyser han at de fleste utsalgsstedene hos Vinmonopolet i Norge opererer som normalt.

- Så vidt jeg kan se i systemet vårt, skal de aller fleste stedene være oppe og gå igjen nå. Enkelte utsalgssteder driver og restarter bankterminalene nå, så vi satser på at alt fungerer som normalt innen kort tid.

- Helt umulig

Rundt klokka to varslet betalingsleverandøren Nets at problemet var løst og at systemene skal fungere som normalt. I løpet av den tida kort-kaoset fant sted, måtte mange butikkunder snu i døra og vende tomhendte hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.