Etter kyllingavsløring: - Virkelig lei oss

Produsenten legger seg langflate og lover at de har tatt grep etter SVTs avsløring om dyremishandling ved en av deres kyllinggårder.

SKJULTE OPPTAK: Dyrevernsaktivisten som gikk undercover, dokumenterte at mange kyllinger var i dårlig stand. Djurrättsalliansen
SKJULTE OPPTAK: Dyrevernsaktivisten som gikk undercover, dokumenterte at mange kyllinger var i dårlig stand. Djurrättsalliansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktøren i det svenske selskapet Aviagen har trukket seg allerede før SVT-dokumentaren sendes på TV onsdag kveld.

Opptakene skal vise ulovlig avlivning av høner uten bedøving, og høner som spiser på en tilsynelatende levende høne, ifølge VG, som omtalte saken først.

«Grusomme bilder», sa Norturas konserndirektør, Kjell Rakkenes, til Dagbladet tidligere onsdag. «Grotesk dyremishandling», smalt det fra Nettverk for dyrs frihet.

Dagbladet ba om en kommentar på uttalelsene fra Aviagen, og nå svarer de:

- Bildene som vises i SVT-programmet er sjokkerende. Vi er virkelig lei oss for at dette skjedde på våre gårder, og vi er ekstremt skuffet over å ha sviktet fuglene som har vært under vår omsorg, sier presseavdelingen i selskapet.

- Førsteprioritet

De påpeker at avlivingsmetodene som vises i programmet ikke er representative for deres regelverk, og at de beklager at det har skjedd på den måten.

Aviagen viser til at de har gjort endringer i organisasjonen, for å sørge for at høye standarder implementeres på alle deres svenske gårder.

- Vår førsteprioritet er velferden til våre fugler, og vi beklager igjen for å ha mislyktes i å opprettholde denne standarden i Sverige, sier de videre i uttalelsen.

- Har tatt tak

Selskapet opplyser at de har tatt en rekke andre grep i lys av SVT-dokumentaren.

Deriblant hevet kunnskapsnivå om dyrevelferd i organisasjonen og bedre varslingssystemer for brudd på regelverket.

- Dette demonstrere vår forpliktelse til å opprettholde den høyeste mulige standarden for velferden til fugler i vår omsorg, og at vi har tatt tak i problemene som blir løftet fram i dokumentaren.

Aviagen forsyner 100 prosent av det norske markedet med rugeegg, som blir til kyllinger som ender i norske butikkhyller. Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer