Tilbake til normalen:

Etter marerittet: - De tryggeste feriene

For første gang på 15 måneder kunne et større amerikansk cruiseskip igjen legge fra kai.

ÅPNER OPP: Det er 15 måneder siden sist et amerikansk cruiseskip seilte fra ei havn. Lørdag kunne det enorme cruiseskipet «Celebrity Edge» igjen frakte turister fra Fort Lauderdale, Florida. Her er cruisetrafikk fra Miami i samme delstat. Foto: 607477 / Shutterstock / NTB
ÅPNER OPP: Det er 15 måneder siden sist et amerikansk cruiseskip seilte fra ei havn. Lørdag kunne det enorme cruiseskipet «Celebrity Edge» igjen frakte turister fra Fort Lauderdale, Florida. Her er cruisetrafikk fra Miami i samme delstat. Foto: 607477 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag seilte cruiseskipet «Celebrity Edge» fra Fort Lauderdale i Florida.

Det er første gang på over 15 måneder at et større cruiseskip har satt seil fra en amerikansk havn.

- Jeg er virkelig stolt, ydmyk og beæret over å ta roret til «Celebrity Edge» igjen i dag, og lede bransjen vår tilbake på vannet og tilbake i drift, sa kaptein og Instagram-stjerne, Kate McCue, til pressen før turen.

En milepæl

Seilasen beskrives av flere medier, deriblant CNN, som en betydelig milepæl for cruiseindustrien, som har blitt pålagt enorme restriksjoner gjennom pandemien.

Det siste året har tusenvis av jobber og milliarder av kroner gått i vasken.

Det er imidlertid ikke normale tilstander riktig ennå: Til vanlig frakter det aktuelle skipet 2 918 gjester, men seiler nå med 36 prosent kapasitet, av smittevernhensyn.

Antallet som nå skal begi seg ut på en ukes luksustur, er derfor 1 100 stykker.

I 2009 var det totale antallet cruisepassasjerer 19,1 millioner, ifølge Statista. Tallet har bare økt hvert år, til nesten 30 millioner i 2019.

Så ble tallene blodrøde. Da viruset satte en støkk i verdenssamfunnet ble brorparten av verdens cruiseskip lagt til kai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer