Krigsfrykt

Etter Putin-beskjed: - Helt kaos

Den daglige lederen forteller om en skyhøy etterspørsel på enkelte sikkerhetsprodukter de siste dagene. Ekspert understreker at faren for katastrofe er svært usannsynlig.

BEREDSKAP: Mandag satte Putin atomvåpnene i såkalt kampberedskap. Det skal ha ført til kundeflom i butikken til Frode. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB
BEREDSKAP: Mandag satte Putin atomvåpnene i såkalt kampberedskap. Det skal ha ført til kundeflom i butikken til Frode. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har en helt syk pågang nå. Det er ganske spesielt, sier daglig leder for Spy Shop, Frode Olafsen, til Børsen.

Kjeden leverer en rekke sikkerhetsprodukter. Han forteller om en voldsom trafikk de siste dagene. Det er krigsfrykten som rår, hevder han.

- Nå er det helt kaos, det er en enorm etterspørsel etter produkter som gassmasker, verneutstyr, skuddsikre vester, skuddsikre plater, hjelmer, kommunikasjonsradioer, kikkerter, nattkikkerter og termiske kikkerter, fortsetter han.

Atomfrykt

Olafsen tror kundetrykket kan settes i sammenheng med den tilspissede situasjonen i Ukraina, og en hard tone mellom NATO og Russland, samt at Putin mandag satte russiske atomvåpen i «kampberedskap».

- Tirsdag sa det «pang» - vi fikk masse telefoner og en enorm pågang i butikken.

At gassmaske-salget har skutt i været, har ifølge Olafsen en åpenbar forklaring:

- Det er fordi folk er redd for atomkrig, hevder han.

- Vil gassmasker beskytte mot det da?

- De beskytter mot innånding av radioaktive partikler. Men hvis det er radioaktiv stråling, må du være beskytta på kroppen også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.