For snart tre uker siden satte dokumentaren «Spies og morgenbolledamerne» fyr på Danmark.
Den eksentriske grunnleggeren av reisebyrået Spies Rejser, Simon Spies, ble utsatt for alvorlige overgreps- og voldsanklager av tidligere «morgenbolledamer» - begrepet han brukte om de unge kvinnene han omringet seg med.
Dokumentaren har gitt nytt liv til metoo-debatten, og flere spør seg nå hvordan «alle» visste, men ingen sa noe.
Tidligere informasjonssjef i Spies Rejser og venn av Simon Spies, Carl Bjerredahl, forsvarer sin avdøde venn i dokumentaren. Han avviser ikke at Spies hadde sex med jenter ned til 15 år (Danmarks seksuelle lavalder, red.anm.), men nekter for at de ble tvunget til noe.
- Jeg mener at det var frivillig. Det var ingen som tvang dem til noe som helst. Hvis de var misfornøyde kunne de bare gå. Han var en eldre herre, og hun var en ung, pen jente, så hvis hun leverte skjønnheten, leverte han pengene, sier han i et intervju med «Go' aften Live», ifølge danske TV 2.
Stordalen tar avstand
Til tross for at det er 38 år siden Spies døde av leversvikt, skaper han igjen overskrift på overskrift i hele Skandinavia. Flere mener at reisebyrået bør ta ansvar og standpunkt i saken. Andre har ment at selskapet bør si unnskyld til «morgenbolledamerne».
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger