Wall Street Journal:

Etterforsker Musk-betaling

Amerikanske myndigheter etterforsker bruk av Tesla-penger på et stort glasshus.

ETTERFORSKES: Elbilgiganten Tesla er under etterforskning for utbetalinger til selskapets toppsjef Elon Musk, ifølge The Wall Street Journal. Foto: AFP
ETTERFORSKES: Elbilgiganten Tesla er under etterforskning for utbetalinger til selskapets toppsjef Elon Musk, ifølge The Wall Street Journal. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Securities and Exchange Commission etterforsker et prosjekt tilknyttet Tesla-konsernet. Det skriver den amerikanske storavisa The Wall Street Journal (WSJ).

Også statsadvokaten i delstaten New York etterforsker saken, skriver avisa.

Prosjektet skal gjelde et stort glasshus, og hvorvidt selskapets midler har gått til å betale en eiendom til privat bruk.

Glasshus-prosjektet skal være kjent som «Project 42».

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Allerede i juli skrev WSJ at styremedlemmer i Tesla undersøkte hvorvidt Tesla-gründer og eier Elon Musk har vært involvert i prosjektet. Resultatene av den interne granskningen er ikke kjent for avisa.

Ifølge WSJ skal prosjektet internt ha blitt beskrevet som et «hus til selskapets administrerende direktør Elon Musk». Den amerikanske storavisa viser til anonyme kilder «med kjennskap til saken».

Amerikanske myndigheter etterlyser nå mer informasjon om fordeler som skal være utbetalt til Musk, hvor mye Tesla har brukt på prosjektet, samt hva prosjektet egentlig omfatter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer