Etterforsker påstand om seksuell trakassering

Politiet etterforsker Dagbladet-avsløring.

Norges Fiskarlag: Politiet etterforsker påstander om seksuell trakassering i Norges Fiskarlag. Ill.foto: Trond J. Hansen
Norges Fiskarlag: Politiet etterforsker påstander om seksuell trakassering i Norges Fiskarlag. Ill.foto: Trond J. Hansen Vis mer
Publisert

Politiet etterforsker varselet om seksuell trakassering som er levert Norges Fiskarlag. Dagbladet avslørte for to uker siden Fiskarlagets håndtering.

Varselet, som ble sendt i fjor, inneholdt anklager som har strafferamme på flere års fengsel.

I stedet for å koble inn politiet valgte Norges Fiskarlag å løse saken med en egen «granskning» og en hemmelig avtale mellom kvinnen, mannen og Fiskarlaget. De regnet på det tidspunktet varselet som en personalsak.

I avtalen som ble inngått var det også angitt hvordan de som allerede var kjent med saken skulle informeres:«(Kvinnen) og (mannen) har inngått en avtale som ivaretar henne. De har blitt enige om å legge saken bak seg og se framover for å forsøke å gjenopprette et profesjonelt tillitsforhold. (Kvinnen) og (mannen) har skværet opp og har ikke noe uoppgjort overfor hverandre.»

- Ikke håndtert riktig

Et tidligere landstyremedlem var ikke tilfreds med håndteringen og var med å forfatte et skriv til Fiskarlagets ledelse som ba om at mannen skulle tre til side under granskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.