Etterforsker påstand om seksuell trakassering

Politiet etterforsker Dagbladet-avsløring.

Norges Fiskarlag: Politiet etterforsker påstander om seksuell trakassering i Norges Fiskarlag. Ill.foto: Trond J. Hansen
Norges Fiskarlag: Politiet etterforsker påstander om seksuell trakassering i Norges Fiskarlag. Ill.foto: Trond J. Hansen Vis mer
Publisert

Politiet etterforsker varselet om seksuell trakassering som er levert Norges Fiskarlag. Dagbladet avslørte for to uker siden Fiskarlagets håndtering.

Varselet, som ble sendt i fjor, inneholdt anklager som har strafferamme på flere års fengsel.

I stedet for å koble inn politiet valgte Norges Fiskarlag å løse saken med en egen «granskning» og en hemmelig avtale mellom kvinnen, mannen og Fiskarlaget. De regnet på det tidspunktet varselet som en personalsak.

I avtalen som ble inngått var det også angitt hvordan de som allerede var kjent med saken skulle informeres:«(Kvinnen) og (mannen) har inngått en avtale som ivaretar henne. De har blitt enige om å legge saken bak seg og se framover for å forsøke å gjenopprette et profesjonelt tillitsforhold. (Kvinnen) og (mannen) har skværet opp og har ikke noe uoppgjort overfor hverandre.»

- Ikke håndtert riktig

Et tidligere landstyremedlem var ikke tilfreds med håndteringen og var med å forfatte et skriv til Fiskarlagets ledelse som ba om at mannen skulle tre til side under granskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer