Etterforsker Putin-kobling

Italiensk politi etterforsker om superyachten «Scheherazade» tilhører Russlands president Vladimir Putin. Nå skal de ha gjort et gjennombrudd, skriver The Guardian.

ENORM: Superyachten «Scheherazade» ligger til kai i Toscana for reparasjoner. Foto: Federico Scoppa / AFP / NTB
ENORM: Superyachten «Scheherazade» ligger til kai i Toscana for reparasjoner. Foto: Federico Scoppa / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Organisasjonen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder at mega-yachten «Scheherazade» tilhører Russlands president Vladimir Putin.

Yachten skal ha en verdi på omtrent 640 millioner euro, som tilsvarer omtrent 6,2 milliarder kroner.

«Scheherazade» ligger for tiden til kai i Toscana i Italia. Dersom det viser seg at den faktisk er eid av Putin, vil italienske myndigheter ha muligheten til å beslaglegge skipet.

- Det er en største yachten jeg noensinne har sett her, sier Suzy Dimitrova til The Guardian. Hun eier en annen båt som ligger i marinaen.

- Det er folk som vasker den hele tida. Sist jeg så den forlate havna var i fjor. Vi lurer alle på hvem eieren er, sier Dimitrova.

Livvakter om bord

Nå skriver en rekke medier at det italienske finanspolitiet etterforsker om yachten faktisk er Putins eiendom. Blant disse avisene er britiske The Guardian, italienske La Repubblica og spanske ABC.

Medlemmer av finanspolitiet, som tilsvarer det norske Økokrim, skal ha gått gjennom en lang rekke dokumenter knyttet til yachten for å bestemme eierskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.