Etterforskes av FBI

Jeffrey Epsteins ekskjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, er under etterforskning av FBI, opplyser kilder tett på etterforskningen overfor nyhetsbyrået Reuters.

ETTERFORSKES: Ghislaine Maxwell har blitt anklaget for å ha lagt til rette for overgrep av mindreårige. Maxwell benektet anklagene. Foto: REX / NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Ghislaine Maxwell har blitt anklaget for å ha lagt til rette for overgrep av mindreårige. Maxwell benektet anklagene. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag meldte Reuters at FBI etterforsker Ghislaine Maxwell (58) og en rekke andre personer med tilknytning til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for menneskehandel da han tok sitt eget liv i august.

Dette får nyhetsbyrået opplyst fra to kilder tett på etterforskningen. De opplyser også at hovedfokuset i deres etterforskning er Maxwell og andre personer som la til rette for Epsteins ugjerninger.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Forsvunnet

Maxwell har ikke blitt anklaget for lovbrudd, ifølge Reuters, som har forsøkt å komme i kontakt med hennes advokater Jeffrey Pagliuca og Ty Gee, uten hell.

Over lengre tid har 58-åringen vært som sunket i jorda, og har ikke blitt sett i offentligheten siden 2016.

FBI jobber også med å følge opp en rekke tips som de har mottatt siden Epstein ble arrestert i sommer.

Etterforskningen skal være på et tidlig stadium, ifølge Reuters kilder.

Anklager

Maxwell er blitt beskrevet som Epsteins ekskjæreste, bestevenn og forretningspartner. En av Epsteins anklagere, Virginia Giuffre, har tidligere forklart at det var Maxwell som introduserte henne for Epstein, som seinere skal ha gjort henne til sexslave.

Epstein nektet straffskyld fram til hans bortgang.

Giuffre har også hevdet at hun ble tvunget til å ha sex med britiske prins Andrew hjemme hos Maxwell. I et mye omtalt BBC-intervju har Andrew benektet dette.

Reuters' kilder opplyser at FBI ikke har planer om å avhøre Andrew.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ikke overrasket

Advokat for fem av Epsteins anklagere, Gloria Allred, uttaler at hun ikke blir overrasket over de nye opplysningene om at FBI etterforsker Maxwell.

- Maxwell var en del av Epsteins nærmeste omgangskrets i mange år. Ettersom justisdepartementet har uttalt at de vil fortsette etterforskningen av personer som kan ha medvirket til Epsteins menneskehandel av mindreårige jenter, så er det logisk at FBI etterforsker Epsteins nærmeste omgangskrets, inkludert Maxwell, uttaler hun.

Hun mener at Epstein ikke kan ha handlet alene.

- Jeffrey Epstein kan ikke ha begått disse lovbruddene på egen hånd. Dersom det kan bevises at andre har hjulpet ham, må de stilles for retten, uttaler hun, ifølge The Guardian.

Maxwell selv nekter for anklagene, selv om New York Times har skrevet at Maxwell tidligere har inngått forlik i to saker, der det ble hevdet at hun hjalp Epstein med å rekruttere jenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer