Etterforskes av FBI

Jeffrey Epsteins ekskjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, er under etterforskning av FBI, opplyser kilder tett på etterforskningen overfor nyhetsbyrået Reuters.

ETTERFORSKES: Ghislaine Maxwell har blitt anklaget for å ha lagt til rette for overgrep av mindreårige. Maxwell benektet anklagene. Foto: REX / NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Ghislaine Maxwell har blitt anklaget for å ha lagt til rette for overgrep av mindreårige. Maxwell benektet anklagene. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag meldte Reuters at FBI etterforsker Ghislaine Maxwell (58) og en rekke andre personer med tilknytning til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for menneskehandel da han tok sitt eget liv i august.

Dette får nyhetsbyrået opplyst fra to kilder tett på etterforskningen. De opplyser også at hovedfokuset i deres etterforskning er Maxwell og andre personer som la til rette for Epsteins ugjerninger.

Forsvunnet

Maxwell har ikke blitt anklaget for lovbrudd, ifølge Reuters, som har forsøkt å komme i kontakt med hennes advokater Jeffrey Pagliuca og Ty Gee, uten hell.

Over lengre tid har 58-åringen vært som sunket i jorda, og har ikke blitt sett i offentligheten siden 2016.

FBI jobber også med å følge opp en rekke tips som de har mottatt siden Epstein ble arrestert i sommer.

Etterforskningen skal være på et tidlig stadium, ifølge Reuters kilder.

Anklager

Maxwell er blitt beskrevet som Epsteins ekskjæreste, bestevenn og forretningspartner. En av Epsteins anklagere, Virginia Giuffre, har tidligere forklart at det var Maxwell som introduserte henne for Epstein, som seinere skal ha gjort henne til sexslave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer