Wizz Air

Etterforskes etter beskjed

Hevder toppsjefen ber piloter jobbe, tross utmattelse. Selskapet understreker at de tar sikkerheten på alvor.

TRØTTHETS-GREP: Nylig ba toppsjef for Wizz Air sine ansatte om å «gå den ekstra milen». Det har gjort flere bekymret. Foto: Nik Oiko/SOPA Images/Shutterstock
TRØTTHETS-GREP: Nylig ba toppsjef for Wizz Air sine ansatte om å «gå den ekstra milen». Det har gjort flere bekymret. Foto: Nik Oiko/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert

Før sommersesongen for alvor sparkes i gang, opplever flere store flyselskap trøbbel. Mange aktører har meldt om kanselleringer eller endrede ruter, blant annet SAS, Lufthansa og British Airways.

Problematikken kommer i perioden der millioner av europeiske passasjerer skal på sommerferie.

Vekker oppsikt

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air er intet unntak. De har blitt tvunget til å kansellere flyginger, og det på grunn av «omfattende mangel på ansatte», ifølge BBC.

En uttalelse fra toppsjefen, i det som er Europas tredje største lavprisselskap, vekket nylig oppsikt.

- Nå som alle kommer tilbake i jobb, forstår jeg at utmattelse (fatigue) er et potensielt resultat av problemene, men når vi begynner å stabilisere vaktlistene, må vi også redusere utmattelses-raten, sa Wizz Air-toppsjef Joszef Varadi onsdag, ifølge BBC.

- Jeg mener, vi kan ikke drive denne virksomheten når hver femte person i en base melder seg syk fordi personen er sliten. Vi er alle slitne, men noen ganger kreves det å gå den ekstra milen, tilføyet han.

- Mangelfull sikkerhetskultur

Varadi sa også at kansellerte flyginger påførte selskapet store finansielle og omdømmemessige skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.