Wizz Air

Etterforskes etter beskjed

Hevder toppsjefen ber piloter jobbe, tross utmattelse. Selskapet understreker at de tar sikkerheten på alvor.

TRØTTHETS-GREP: Nylig ba toppsjef for Wizz Air sine ansatte om å «gå den ekstra milen». Det har gjort flere bekymret. Foto: Nik Oiko/SOPA Images/Shutterstock
TRØTTHETS-GREP: Nylig ba toppsjef for Wizz Air sine ansatte om å «gå den ekstra milen». Det har gjort flere bekymret. Foto: Nik Oiko/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert

Før sommersesongen for alvor sparkes i gang, opplever flere store flyselskap trøbbel. Mange aktører har meldt om kanselleringer eller endrede ruter, blant annet SAS, Lufthansa og British Airways.

Problematikken kommer i perioden der millioner av europeiske passasjerer skal på sommerferie.

Vekker oppsikt

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air er intet unntak. De har blitt tvunget til å kansellere flyginger, og det på grunn av «omfattende mangel på ansatte», ifølge BBC.

En uttalelse fra toppsjefen, i det som er Europas tredje største lavprisselskap, vekket nylig oppsikt.

- Nå som alle kommer tilbake i jobb, forstår jeg at utmattelse (fatigue) er et potensielt resultat av problemene, men når vi begynner å stabilisere vaktlistene, må vi også redusere utmattelses-raten, sa Wizz Air-toppsjef Joszef Varadi onsdag, ifølge BBC.

- Jeg mener, vi kan ikke drive denne virksomheten når hver femte person i en base melder seg syk fordi personen er sliten. Vi er alle slitne, men noen ganger kreves det å gå den ekstra milen, tilføyet han.

- Mangelfull sikkerhetskultur

Varadi sa også at kansellerte flyginger påførte selskapet store finansielle og omdømmemessige skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer