EU advarer Musk

EUs kommissær for det indre marked, Thierry Breton, har advart Elon Musk om at Twitter kan bli blokkert som følge av endringer i modereringsregler på plattformen.

MANGE SPARKET: Siden milliardæren Elon Musk sikret seg kontrollen over Twitter, har rundt halvparten av selskapets 7.500 ansatte fått sparken, blant dem mange som jobbet med å bekjempe desinformasjon. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB
MANGE SPARKET: Siden milliardæren Elon Musk sikret seg kontrollen over Twitter, har rundt halvparten av selskapets 7.500 ansatte fått sparken, blant dem mange som jobbet med å bekjempe desinformasjon. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer Financial Times.

Advarselen skal ifølge avisa ha blitt framsatt under et videomøte med Musk onsdag.

Ifølge Financial Times fikk Musk i møtet med Breton beskjed om å holde seg til en liste med strenge regler. Blant annet å gå bort fra en «vilkårlig» tilnærming til å slippe tidligere blokkerte brukere tilbake på plattformen. Musk ble også bedt om å forfølge desinformasjon «aggressivt».

- Det er fortsatt mye som må gjøres, og Twitter er nødt til å implementere transparente brukervilkår, merkbart styrke innholdsmodereringen og beskytte ytringsfriheten, meddelte Breton, ifølge Reuters.

«Stresstest»

Videre ga han Musk beskjed om at han må finne løsninger for å bekjempe desinformasjon, samt at han må begrense målrettet reklame.

Twitter-eieren skal på sin side ha svart at ingen av selskapets regler har endret seg etter hans overtakelse.

Musk og Breton ble enige om at det i starten av 2023 skal gjennomføres en «stresstest», med formål å se nærmere på hvordan Twitter står til det europeiske regelverket, skriver Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer