EU-parlamentets leder:
- Vi er under angrep

EU-parlamentet vil sette i gang en intern gransking etter det som kan være tidenes korrupsjonsskandale rundt en av EUs lovgivende forsamlinger.

LOVER GJENNOMGANG: EU-parlamentets leder Roberta Metsola. Foto: Valeria Mongelli / AFP / NTB
LOVER GJENNOMGANG: EU-parlamentets leder Roberta Metsola. Foto: Valeria Mongelli / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga slo en korrupsjonssak rundt EU-parlamentet ned som ei bombe i internasjonale medier. Det ble da kjent at belgiske myndigheter har avdekket det som kan være tidenes korrupsjonsskandale rundt en av EUs lovgivende forsamlinger.

Intern gransking

Fredag ble seks personer pågrepet, men to av disse er nå løslatt. Mandag kveld uttaler EU-parlamentets leder Roberta Metsola seg om saken, ifølge Reuters.

- EU-parlamentet er under angrep. Dette er en test av verdiene og systemene våre. Vi vil ikke feie dette under teppet, sier hun ifølge nyhetsbyrået.

Ifølge AFP vil EU-parlamentet nå sette i gang en intern gransking.

Politico skriver på Twitter at politiet i Brussel mandag kveld gjennomførte en razzia mot EU-parlamentets kontor.

En representant for påtalemyndigheten i Belgia bekrefter også at de har ransaket kontorer som tilhører EU-parlamentet.

- Store pengesummer

Det skal være fire personer som er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser fra en av Gulfstatene. Ifølge lokale medier skal det dreie seg om Qatar, selv om staten selv nekter for dette. Det skriver BBC.

Den belgiske påtalemyndigheten omtaler selv saken som den største angivelige korrupsjonssaken i parlamentets nyere historie.

- Det mistenkes at tredjeparter i politiske og/eller strategiske posisjoner innenfor Europaparlamentet ble betalt store pengesummer eller tilbudt betydelige gaver for å påvirke parlamentets beslutninger, skrev påtalemyndigheten i en uttalelse søndag.

Blant dem som skal være varetektsfengslet er en av Europaparlamentets 14 visepresidenter, Eva Kaili. Politiet har ikke identifisert de fire siktede, men en kilde i rettsapparatet sier at den greske politikeren er blant dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer