EU skal fryse Putins eiendeler

Skal presentere ny sanksjonspakke i ettermiddag.

FRYSER EIENDELER: EUs utenrikssjefer ønsker å fryse eiendelen til Vladimir Putin. Foto: Sergey Ilnitsly / AP / NTB
FRYSER EIENDELER: EUs utenrikssjefer ønsker å fryse eiendelen til Vladimir Putin. Foto: Sergey Ilnitsly / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU planlegger å fryse eiendelene til Russlands president Vladimir Putin, og hans utenriksminister Sergej Lavrov, skriver Financial Times.

EUs utenriksministre vil etter planen godkjenne en ny sanksjonspakke i ettermiddag, der de altså vil gå etter Putin og Lavrov også.

Putin og Lavrov vil ikke underlegges reiserestriksjoner, noe som skal vise EUs vilje til å holde symbolske, diplomatiske muligheter åpne.

Kraftige sanksjoner

Verdenssamfunnet har ilagt Russland og den russiske eliten kraftige sanksjoner, som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Allerede i begynnelsen av uka, da Putin annonserte at han anerkjente to utbryterrepublikker øst i Ukraina, og sa at han ville sende «fredsbevarende styrker» til området, kom de første sanksjonene fra EU, Storbritannia og USA på plass.

I første omgang var straffetiltakene innrettet for å ramme russiske oligarker og andre eliter og banker, samt hindre tilgang til vestlig finansiering.

I løpet av uka har sanksjonene blitt strammet ytterligere inn. Torsdag kveld la USAs president Joe Biden fram en ny runde med tøffe sanksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer