EU snur

EU kommer ikke til å stanse utbetalinger til de palestinske selvstyremyndighetene, slik EU-kommissær Oliver Varhelyi kunngjorde tidligere mandag.

STANSET: EU-kommissær Oliver Varhelyi skrev på X/Twitter at EU-kommisjonen inntil videre stanser alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter. Foto: TT News Agency / Reuters / NTB
STANSET: EU-kommissær Oliver Varhelyi skrev på X/Twitter at EU-kommisjonen inntil videre stanser alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter. Foto: TT News Agency / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varhelyi skrev på X/Twitter at EU-kommisjonen inntil videre stanser alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter.

Senere på mandagen opplyste EU-kommisjonen i en pressemelding at den vil gå gjennom utviklingsbistanden, men at det ikke blir noen stans i utbetalinger «ettersom det ikke er planlagt noen i nærmeste framtid».

Samtidig skriver EU-kommissær Janez Lenarcic at EUs humanitære støtte til palestinerne vil fortsette så lenge det er nødvendig.

Tyskland og Østerrike har begge innført stans i alle tosidige prosjekter med Palestina etter Hamas' angrep mot Israel i helgen. Midlene fra Tyskland til Palestina inkluderte hjelp til avsaltingsprosjekter, matsikkerhet og arbeidsliv.

Bistanden til Den palestinske selvstyremyndigheten PA går primært til Vestbredden, og PA er styrt av Fatah, som selv er i konflikt med Hamas. PA hadde ikke fått penger fra EU om de gikk til Hamas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer