EU-topper ut mot Trumps forbud

Donald Trump tok avgjørelsen på stedet, sier Mike Pence.

REISESTANS: USA stanser all flytrafikk fra Europa i 30 dager, fortalte President Donald Trump i en tale natt til torsdag. Bilder fra CNN. . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-ledere går nå ut mot Donald Trumps forbud mot flygninger fra Europa.

I en melding fra Charles Michel og Urusla von der Leyen skriver de at utbruddet er en global krise, som ikke er begrenset til enkeltkontinenter.

De maner nå til samhandling framfor sololøp, ifølge CNN.

- EU er uenige

- EU er uenige i den amerikanske avgjørelsen om å innføre et reiseforbud, som ble tatt på egenhånd uten rådslaging, heter det.

De to går også ut mot Trumps påstand om at Europa ikke gjør nok for å bekjempe coronaviruset, og sier derimot at EU tar kraftfulle grep.

Donald Trump varslet i natt norsk tid at han forbyr all innreise fra Europa, med unntak av Storbritannia.

- Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sier leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen til NTB.

- Episenter i Europa

USAs visepresident, Mike Pence, sier til CNN at avgjørelsen ble tatt raskt i Det ovale kontor.

- Helseteamet kom inn i Det ovale kontor, la fram nyeste informasjon for presidenten og han tok avgjørelsen på stedet etter å ha hørt fra alle sider at det beste han kunne gjøre var å innstille alle reiser, sier Pence.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer