Coronaviruset:

Europa stenger ned til jul

I Belgia får bare én julegjest lov til å låne toalettet. Østerrike går inn i sin tredje lockdown. Polen innfører nasjonal nedstenging fram til 17. januar neste år og i Storbritannia er de planlagte julelettelsene avlyst.

JULESTENGT: En rekke europeiske land stenger ned i jula, i håp om å få bedre kontroll på smitten. Mange steder er det påbud om bruk av munnbind på ofentlige steder. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB
JULESTENGT: En rekke europeiske land stenger ned i jula, i håp om å få bedre kontroll på smitten. Mange steder er det påbud om bruk av munnbind på ofentlige steder. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Siden oktober har Europa vært episenteret for coronapandemien, skriver nyhetsbyrået AFP. Torsdag denne uka ble det registrert over 500 000 coronadødsfall i Europa - som er det meste i en verdensdel siden pandemien brøt ut.

I et forsøk på å få mer kontroll, stenger mange europeiske land helt eller delvis ned nå i jula - noe som innebærer langt strengere regler for hva som er lov, hvor man kan bevege seg eller antall på hvor mange man kan møte, enn det som er lov i Norge.

Danmark

For eksempel vil Danmark i praksis holde stengt fra 1. juledag.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen da hun onsdag presenterte nye smitteverntiltak i landet, som følge av en kraftig økning i coronasmitten.

- Fra fredag den 25. desember og til 3. januar vil Danmark i praksis være stengt ned, sa Frederiksen.

Med 15 coronarelaterte dødsfall det siste døgnet, har Danmark kommet opp i 1007 døde siden pandemien startet. Samtidig er det registrert en ny smitterekord.

Det er registrert 4508 smittetilfeller det siste døgnet, slik at totalen nå er oppe i 128 321, viser tall fra Statens Serum Institut. Det er tredje dag på rad med smitterekord i Danmark, og landet er nå er i det nest høyeste risikonivået for pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer