Coronaviruset:

Europa stenger ned til jul

I Belgia får bare én julegjest lov til å låne toalettet. Østerrike går inn i sin tredje lockdown. Polen innfører nasjonal nedstenging fram til 17. januar neste år og i Storbritannia er de planlagte julelettelsene avlyst.

JULESTENGT: En rekke europeiske land stenger ned i jula, i håp om å få bedre kontroll på smitten. Mange steder er det påbud om bruk av munnbind på ofentlige steder. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB
JULESTENGT: En rekke europeiske land stenger ned i jula, i håp om å få bedre kontroll på smitten. Mange steder er det påbud om bruk av munnbind på ofentlige steder. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Siden oktober har Europa vært episenteret for coronapandemien, skriver nyhetsbyrået AFP. Torsdag denne uka ble det registrert over 500 000 coronadødsfall i Europa - som er det meste i en verdensdel siden pandemien brøt ut.

I et forsøk på å få mer kontroll, stenger mange europeiske land helt eller delvis ned nå i jula - noe som innebærer langt strengere regler for hva som er lov, hvor man kan bevege seg eller antall på hvor mange man kan møte, enn det som er lov i Norge.

Danmark

For eksempel vil Danmark i praksis holde stengt fra 1. juledag.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen da hun onsdag presenterte nye smitteverntiltak i landet, som følge av en kraftig økning i coronasmitten.

- Fra fredag den 25. desember og til 3. januar vil Danmark i praksis være stengt ned, sa Frederiksen.

Med 15 coronarelaterte dødsfall det siste døgnet, har Danmark kommet opp i 1007 døde siden pandemien startet. Samtidig er det registrert en ny smitterekord.

Det er registrert 4508 smittetilfeller det siste døgnet, slik at totalen nå er oppe i 128 321, viser tall fra Statens Serum Institut. Det er tredje dag på rad med smitterekord i Danmark, og landet er nå er i det nest høyeste risikonivået for pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.