Arvet gigant-imperium:

«Europas rikeste millennial»

Den 30 år gamle østerrikeren blir kalt Europas rikeste milliennial.

STINN AV GRYN: Det som omtales som Europas rikeste millenial har en grei slant på bok. Foto: Noger Manfred/ATP/SPP/Shutterstock/NTB
STINN AV GRYN: Det som omtales som Europas rikeste millenial har en grei slant på bok. Foto: Noger Manfred/ATP/SPP/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Østerrikske Mark Mateschitz (30) arvet nylig 49 prosent av aksjene i Red Bull GmbH, da faren hans Dietrich Mateschitz døde.

Ifølge Bloomberg har han nå en formue på 15,7 milliarder dollar, tilsvarende nesten 156 milliarder norske kroner, og blir dermed Europas rikeste millennial, ifølge nyhetsbyrået.

Millenniumsgenerasjonen er et begrep som brukes om generasjonen født fra starten av 80-tallet til begynnelsen av 90-tallet.

30-åringen kan dermed selvsagt smykke seg med tittelen Østerrikes rikeste person. Per 11. november er han verdens 93. rikeste.

Vil fokusere på aksjonærrollen

Før Mateschitz senior døde, hadde Mateschitz junior ansvaret for selskapets avdeling for drikker laget av «naturlige kilder». I et brev til selskapets ansatte som ble sendt ut fredag denne uka, skriver han derimot at han nå vil fokusere på sin rolle som aksjonær, i stedet for å drive selskapet fra dag til dag slik faren hans gjorde, ifølge Bloomberg.

Som en del av endringen har tre av lederne i selskapet nå sagt opp sine stillinger, og vil heller bli innleid som konsulenter. To av dem skal jobbe i Mateschitz' holdingselskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer