Europas viktigste økonomi skjelver

Uroen i banksektoren har sendt aksjekursen til den tyske storbanken Deutsche Bank i fritt fall.

KURSFALL: Aksjekursen til Deutsche Bank falt kraftig fredag, men europeiske ledere forsikrer om at banken ikke står overfor noen kollaps a la Credit Suisse. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB
KURSFALL: Aksjekursen til Deutsche Bank falt kraftig fredag, men europeiske ledere forsikrer om at banken ikke står overfor noen kollaps a la Credit Suisse. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært noen urolig uker i den internasjonale banksektoren. Først kollapset den amerikanske nisjebanken Silicon Valley Bank, samt kryptobanken Signature Bank, noe som førte til frykt for at kollapsen ville spre seg i banksektoren.

Deretter begynte det å knake i sammenføyningene i den sveitsiske storbanken Credit Suisse. Den sveitsiske regjeringen hadde ingen planer om å sitte stille og se på at den kollapset, og bidro til at en annen sveitsisk storbank, USB, kunne kjøpe opp Credit Suisse.

- Skaper økt usikkerhet

Og de siste dagene er det den tyske storbanken Deutsche Bank alle har rettet sine øyne mot. Fredag falt den tyske storbanken kraftig på børsen. Fallet var på et tidspunkt helt opp i 14 prosent, mens ved børsdagens slutt kunne man notere et fall på 8,5 prosent.

Fallet skapte i alle tilfeller så mye uro at den tyske forbundskansleren Olof Scholz så seg nødt til å gå ut for å roe situasjonen, skriver Financial Times.

- Deutsche Bank har fundamentalt modernisert og reorganisert sine forretninger og er en veldig lønnsom bank, sa Scholz da han ble spurt om den tyske banken var den nye Credit Suisse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer