«Ex on the Beach»-blemme: - Kostet 200 000

Avdekket betydelige skader på luksushytta etter innspillingen av «Ex on the Beach - Afterski».

KASTER GLASS: «Ex on the beach Norge»-gjengen utgjorde store skader på den lånte hytta i Hemsedal under innspillingen. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnet coronasituasjonen ble produksjonen av det populære realityprogrammet «Ex on the Beach» i år flyttet til det norske høyfjellet, nærmere bestemt Hemsedal.

Ikke alle er like begeistret for «skandale-realityen». Blant annet gjorde bygdas ordfører sitt for å stoppe innspillingen, uten hell.

Han mente nemlig at produksjonsselskapet ikke hadde vært helt ærlige om hvilket program som skulle spilles inn. Han var også tydelig på at de ikke ønsket et slikt program velkommen i kommunen.

Ikke bekymret

En som ikke var bekymret i forkant var Kjetil Bjørnberg, som leide ut hytta si til Rubicon og Nordisk Film TV, som står bak programmet.

- De ringte meg og spurte om å leie hytta en måned, det hadde jeg ingen problemer med, sier Bjørnberg til Børsen.

Han forteller at hytta koster fra 79 000 kroner i uka å leie. For en helg tar han 35 000 kroner eller mer.

- Dette er ei hytte til nesten 30 millioner, så det skulle bare mangle.

«Ex on the Beach - Afterski»-produksjonen måtte ut med en høyere pris enn vanlig, men Bjørnberg ønsker ikke oppgi den nøyaktige summen.

HYTTEEIER: «Ex on the Beach - Afterski» blir spilt inn på hytta til Kjetil Bjørnberg. Foto: Privat
HYTTEEIER: «Ex on the Beach - Afterski» blir spilt inn på hytta til Kjetil Bjørnberg. Foto: Privat Vis mer

Luksushytte

Siden han kjøpte tomta i 2009, har han brukt mange år på byggeprosessen. Den er bygget av den prisbelønte arkitekten Tommie Wilhelmsen, og sto ferdig i 2019.

Hytteeieren, som er i overkant opptatt av interiør og design, har selv stått for innredningen. Til vanlig jobber han med å bygge butikker og næringsbygg.

Når Bjørnberg ikke bruker den selv, leier han den ut. Han har ingen problemer med at hytta ble brukt i det som flere omtaler som skandale-reality.

LUKSUSHYTTE: Kjetil Bjørnberg ønsket realitydeltakerne velkommen til hytta si på Hemsedal. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen
LUKSUSHYTTE: Kjetil Bjørnberg ønsket realitydeltakerne velkommen til hytta si på Hemsedal. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen Vis mer
BETONGGULV: Dette betonggulvet var ikke det samme etter at kameraene var pakket ned. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen
BETONGGULV: Dette betonggulvet var ikke det samme etter at kameraene var pakket ned. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen Vis mer
UTSIKT: Kjetil Bjørnbergs hytte har en brukbar utsikt over hemsedal. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen
UTSIKT: Kjetil Bjørnbergs hytte har en brukbar utsikt over hemsedal. Arkitekt: Tommie Wilhelmsen. Fotograf: Sindre Ellingsen Vis mer

- Kostet 200 000

- Det gikk helt smooth. Jeg var fornøyd, med utførelse og oppgjør. Det var noen småting som ble ødelagt her og der, men det skjer også når vanlige folk leier.

Bjørnberg forteller om blemma som ble oppdaget da kameraene var pakket ned og nøklene skulle leveres tilbake. Produksjonen hadde teipet alle kamerakablene, sånn at ingen skulle snuble i ledningene.

- Det var sikkert «flere kilometer» med teip over hele hytta. Men da teipen ble dratt av oppdaget vi at limet hadde laget store merker i betongen.

Betonggulvet er ifølge Bjørnberg av typen HTC og skal holde svært høy kvalitet.

- Gulvet tåler alt mulig, man kan gå inne med alpinsko uten problemer. Men teip tålte det ikke, sier Bjørnberg.

Dermed måtte det hyres inn et spesialfirma fra Mjøndalen som kom ned og slipte gulvet i to omganger.

- Det tok to uker, og med kostnader for vask i tillegg, havnet regningen på cirka 200 000, sier Bjørnberg.

Bjørnberg skyter inn at han hadde gitt grønt lys til teipingen i forkant. Han er fornøyd med at Nordisk Film TV på eget initiativ tok regningen for det hele.

KALDT: Rød Løper har sjekket ut hytta der innspillingen av «Ex on the beach» finner sted i vinter! Video: Rød Løper Vis mer

Nordisk film bekrefter

- Det er vårt ansvar, så derfor naturlig at vi tok regningen, sier produksjonsleder for «Ex on the Beach», Andrea Hauge, i Nordisk Film TV til Børsen.

Hun legger til at produksjonsteamet er vant med å filme under andre omstendigheter. Denne gangen gjorde varmekablene i betongen at gaffalimet har satt seg fast.

- Det var ikke en planlagt utgift, men vi avtaler alltid å levere huset tilbake i den standen vi fikk det i. Så denne utgiften dekket vi, selvsagt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer