«Exit»: Fjernet detaljen

Derfor har produksjonen redigert bort privatflyets registreringsnummer.

REDIGERT BORT: I det opprinnelige «Exit»-klippet av dette privatflyet, var det et godt synlig registreringsnummer på eksteriøret. Kjennetegnet er fjernet i selve episoden. Skjermdump: NRK
REDIGERT BORT: I det opprinnelige «Exit»-klippet av dette privatflyet, var det et godt synlig registreringsnummer på eksteriøret. Kjennetegnet er fjernet i selve episoden. Skjermdump: NRK Vis mer
Publisert

I midten av februar skrev Børsen om et privatfly-klipp hentet fra NRK-serien «Exit». I en av scenene ble det nemlig brukt bilder av et Gulfstream 3 fra 1983, med registreringsnummeret N467AM godt synlig på siden.

I siste redigerte utgave av fjerde episode er nummeret redigert bort.

«Exit»-produsent Petter Testmann-Koch i produksjonsselskapet Fremantle forklarer at det har en helt naturlig årsak.

- Vi har for vane å redigere bort alle slike kjennetegn, men bildene av de ulike flyene som vi har kjøpt fra en bildeportal, hadde ikke vært gjennom denne prosessen da promoen ble klippet og publisert, skriver han i en e-post til Børsen.

- Landet i Abu Dhabi

Flyet er registrert på et trust i Salt Lake City i Utah, USA. Hvem som eier det er ukjent.

Som Børsen tidligere har omtalt gir registreringsnummeret imidlertid flere treff, blant annet hos det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency.

De viser til en Twitter-melding skrevet av militærkorrespondenten til det statlig eide israelske nyhetsbyrået IPBC, Itay Blumental.

I november 2021 skal flyet, ifølge ham, ha landet på flyplassen i Abu Dhabi, og være brukt av den israelske etterretningstjenesten Mossad. Blumental har flere ganger skrevet om flyet på Twitter, og blitt sitert av Times of Israel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer