- «Exit» på speed i fri dressur

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen tar et kraftig oppgjør med nettverket av investorer og næringstopper som snakker om valgstrategi på meldingstjenesten WhatsApp.

- TRIST: Byrådsleder Raymond Johansen reager sterkt på avsløringene om en lukket gruppe der det diskuteres hvordan Arbeiderpartiet kan knekkes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- TRIST: Byrådsleder Raymond Johansen reager sterkt på avsløringene om en lukket gruppe der det diskuteres hvordan Arbeiderpartiet kan knekkes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag avslørte Dagens Næringsliv hvordan noen av landets rikeste har diskutert politikk i en lukket gruppe på samtaletjenesten «WhatsApp». I spissen for nettverket står investor Øystein Stray Spetalen. Her har de blant annet diskutert såkalte drittpakker mot politikere på venstresida.

I gruppa som har navnet «Politikk», og i slutten av august besto av 128 medlemmer, diskuteres det blant annet hvordan man kan knekke Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen, skriver avisa. Et betydelig antall av medlemmene i gruppa tilhører den norske finanseliten.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen tar nå et kraftig oppgjør med nettverket.

- Russepresident Spetalen

På Facebook skriver han at dette minner ham om finansfolkene i TV-serien «Exit»:

«Dette er jo Exit på speed i fri dressur – et gymnasialt russetreff med russepresident Spetalen i spissen!»

Johansen skriver videre at han er glad for at det nå er framme i lyset hvordan enkelte mektige mennesker går sammen for å påvirke politikken.

«Mange av medlemmene i denne gruppa er mektige mennesker med mye penger, med en stor villighet til å bruke penger og nettverk for å drive negativ kampanje for å påvirke norsk politikk. Det er veldig bra at Dagens Næringsliv gir oss et dypdykk ned i det aller mørkeste, i en veldig trist verden.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer