- «Exit» på speed i fri dressur

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen tar et kraftig oppgjør med nettverket av investorer og næringstopper som snakker om valgstrategi på meldingstjenesten WhatsApp.

- TRIST: Byrådsleder Raymond Johansen reager sterkt på avsløringene om en lukket gruppe der det diskuteres hvordan Arbeiderpartiet kan knekkes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- TRIST: Byrådsleder Raymond Johansen reager sterkt på avsløringene om en lukket gruppe der det diskuteres hvordan Arbeiderpartiet kan knekkes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag avslørte Dagens Næringsliv hvordan noen av landets rikeste har diskutert politikk i en lukket gruppe på samtaletjenesten «WhatsApp». I spissen for nettverket står investor Øystein Stray Spetalen. Her har de blant annet diskutert såkalte drittpakker mot politikere på venstresida.

I gruppa som har navnet «Politikk», og i slutten av august besto av 128 medlemmer, diskuteres det blant annet hvordan man kan knekke Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen, skriver avisa. Et betydelig antall av medlemmene i gruppa tilhører den norske finanseliten.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen tar nå et kraftig oppgjør med nettverket.

- Russepresident Spetalen

På Facebook skriver han at dette minner ham om finansfolkene i TV-serien «Exit»:

«Dette er jo Exit på speed i fri dressur – et gymnasialt russetreff med russepresident Spetalen i spissen!»

Johansen skriver videre at han er glad for at det nå er framme i lyset hvordan enkelte mektige mennesker går sammen for å påvirke politikken.

«Mange av medlemmene i denne gruppa er mektige mennesker med mye penger, med en stor villighet til å bruke penger og nettverk for å drive negativ kampanje for å påvirke norsk politikk. Det er veldig bra at Dagens Næringsliv gir oss et dypdykk ned i det aller mørkeste, i en veldig trist verden.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.