Boligsalg 2021

«Exit»-villa kan bli din

- Du kan gjerne arrestere meg på prisen. Den er stiv. Men jeg tror den er riktig.

LUKSUS: Villaen som er bebodd av karakteren William i NRK-serien «Exit» kan bli din. Foto: Arne Schram/Inviso Vis mer
Publisert

Villaen som i TV-serien «Exit» er bebodd av karakteren William finnes selvfølgelig også i virkeligheten. Nå kan den bli din. Du må bare bla opp 24 millioner kroner og krysse fingrene for at ingen byr over.

- Det er markedet som bestemmer prisen. Noe tilsvarende på Bygdøy eller øyene utenfor Oslo ville fått en helt annen prisantydning. Så det handler om å identifisere den typiske kjøperen. Og det er flere enn man skulle tro som kan betale 24 millioner kroner, sier eiendomsmekler og partner Stian Pøhner i Nordvik.

Definere kjøperen

Han har allerede booket inn sju visninger etter at Oppegård-eiendommen ble lagt ut for salg fredag.

SCENER: Denne kjøkkenøya husker du nok, om du har sett TV-serien «Exit». Foto: Arne Schram/Inviso
SCENER: Denne kjøkkenøya husker du nok, om du har sett TV-serien «Exit». Foto: Arne Schram/Inviso Vis mer

- Den typiske kjøpegruppen er 50 pluss, som synes det er praktisk at alt er på ett plan. Men jeg har også blitt kontaktet av unge par med barn og god økonomi. På mange måter er dette en drømmebolig, men flere unike kvaliteter, sier Pøhner til Børsen.

Prisantydningen gir en kvadratmeterpris på 100 000 kroner.

- Det er høyt priset. Du må gjerne arrestere meg på prisen. Men jeg tror vi ligger i et riktig prisbilde. Du har kort vei til byen, samtidig som du er utenfor gryta. Og behovet for ei hytte på Hvaler blir ikke det samme for den som bor her, sier mekleren.

Dyster tone, lyst og luftig

I TV-serien «Exit» møter du fire menn fra finansbransjen som lever etter et moralsk kompass helt på siden av det etablerte. Grenser sprenges på autopilot - med innsidehandel, champagne, narkotika og prostituerte som noen av ingrediensene.

Serien er ifølge skaperne basert på virkelige historier fra Oslos finansmiljø, men Stian Pøhner minner om at det tross alt er fiksjon.

- Det er jo en litt dyster og mørk tone, sier han, med henvisning til karakteren William (spilt av Pål Sverre Hagen) som jo definitivt har sitt å stri med etter selvmordsforsøket i første sesong.

- Men selv om storyen er dyster, har huset en varme og en harmoni. Første gang jeg kom til eiendommen, slo det meg virkelig hvor mye luft og lys og hvor gjennomtenkt alle detaljer er, sier Pøhner til Børsen.

Boligdrømmen

De nåværende eierne har tegnet huset selv - og ifølge Pøhner er det planlagt og designet for sosiale sammenkomster med venner og familie.

- For oss er dette mer enn et hus. Det er realiseringen av en boligdrøm, sa Tommy Gaustad til lokalavisa Amta tidligere i år.

Han flyttet inn sammen med kona Wenche for tre år siden.

- Utgangspunktet var å få skog og fjord inn i huset. Vendt mot omgivelsene er det lukket, mens store vindusflater og brede glassdører åpner opp mot naturen. Det skaper en privat oase, med mange sosiale soner, hvor inne og ute flyter i ett. Det syns jeg de får fint fram også i «Exit», sa Gaustad til Amta.

Ifølge mekleren selges nå drømmehuset fordi familien skal utenlands.

- Men når vi nå har satt ord på det i annonsen, så har de faktisk gitt uttrykk for litt kalde føtter. Dog med et glimt i øyet, sier Pøhner.

Eksponeringsløft

Salget ble først omtalt i E24. Her framgår det at huset selges uten noen form for forpliktelser, selv om produksjonsselskapet bak «Exit» har åpnet for at det kan komme en tredje sesong av serien med de kriminelle, festglade og moralsk strippede finansmennene.

Børsen har tidligere omtalt hvordan TV-suksesser er med på å dra opp utleiepriser på eiendommer til skyhøye nivåer.

Hvorvidt eksponeringen av villaen på Svartskog får den samme plusseffekten av å ha vært på TV, har Pøhner sin tvil om.

- Noen syns kanskje det er litt kult at villaen har vært vist på TV, mens andre kanskje skulle ønske at den ikke hadde vært så offentlig eksponert. Når det kommer til stykket, tror jeg at kjøpere i dette segmentet er rasjonelle mennesker, som legger alt det bak seg og vurderer huset og tomta på egne premisser, sier Pøhner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer