Få banker kan ta imot Tangens penger

Nicolai Tangen setter ikke alle pengene inn i banken likevel.

Nyansatt oljefondssjef Nicolai Tangen får plassere deler av formuen sin i statspapirer.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Nyansatt oljefondssjef Nicolai Tangen får plassere deler av formuen sin i statspapirer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank melder at Nicolai Tangen får plassere sine milliarder i statsobligasjoner. Årsaken er at det er for få banker som klarer å ta imot den nye oljefond-sjefens fem milliarder kroner.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Norges Bank peker også på de omfattende og tidkrevende prosedyrene knyttet til blant annet anti-hvitvaskingsreglene, som iverksettes i bankene ved så store innskudd.

RASKE PENGER: Nicolai Tangen behøvde ikke jobbe mer enn ti dager for å tjene inn til luksushytta i Blindleia. Oljefondets kontroversielle leder kjøpte naboeiendommen til sin gamle hytte for 20. mill, reiv denne, og satte opp en ny - i Norges dyreste nabolag. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Det har derfor samlet sett vist seg vanskelig å spre investeringene tilstrekkelig til å unngå betydelig eksponering mot enkeltbanker», heter det i brevet fra Norges Bank.

Flere måneder med bråk rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondets nye sjef, ga seg da den norske mangemilliardæren fortalte at han hadde bestemt seg for å selge seg helt ut av Ako Capital og at formuen skulle plasseres på bankkonto.

Det skjedde etter massivt press fra flere kanter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer