Facebook-rykte skaper frykt i USA

En uheldig spredning av Facebook-innlegg skapte frykt for angivelige kidnappere i hvite varebiler i USA.

SKAPTE FRYKT: Poster om angivelige kidnappere i hvite varebiler fikk en ordfører til å rykke ut med en advarsel. - Ingenting tyder på at dette skjer, svarte politiet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
SKAPTE FRYKT: Poster om angivelige kidnappere i hvite varebiler fikk en ordfører til å rykke ut med en advarsel. - Ingenting tyder på at dette skjer, svarte politiet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare et par dager siden Baltimore-ordfører Bernard «Jack» Young rykket ut og advarte mot personer i hvite varebiler som angivelig prøvde å kidnappe unge kvinner. Han ba folk være oppmerksomme på hvite varebiler og å alltid ha mobilen med seg.

- Det står over alt på Facebook, sa ordføreren ifølge flere amerikanske medier.

Politiet måtte imidlertid raskt ut og avkrefte at det er en kidnappingsbølge i USA. For det fantes ingen bevis for at dette skjer i Baltimore, sa en talsperson for politiet. Grunnen skulle raskt vise seg å være nettopp:

Facebook. Det skriver CNN.

- Kan ha nådd millioner

Facebook opererer nemlig med algoritmer på innlegg som postes på nettstedet. Den bestemmer hva slags innlegg man som bruker får se og ikke.

I dette tilfellet ble flere såkalte «viralposter» spredd på nettstedet om ovennevnte rykte. Ifølge CNN kan millioner av mennesker ha fått med seg disse artiklene.

Så brøt det altså ut panikk.

Ifølge nyhetskanalen skal det være meldt om minst ett tilfelle der en person skal ha blitt trakassert for å ha kjørt en hvit varebil etter at ryktene tok fart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer