Meta

Facebooks nye navn latterliggjøres

Mange morer seg, mens andre benytter anledningen til å gå hardt ut mot giganten.

META: Torsdag 28. oktober bytter Facebook navn til META. Dette vil ikke påvirke det sosiale nettverket som beholder navnet Facebook. Vis mer
Publisert

I går avslørte Facebook at selskapet bytter navn til Meta. Navnet skal gjenspeile selskapets satsing på det de kaller «metaverset», og selskapet har planer om å satse store penger på utviklingen av produktet.

Navnebyttet har forårsaket både misnøye og fornøyelse.

På hebraisk betyr det «død», mens i Brasil kan ordet meta ha seksuell konnotasjon, skriver Bloomberg.

Navnet latterliggjøres av de som snakker hebraisk, ifølge BBC. Mange har tatt til Twitter for å dele hva de synes om navnet, under emneknaggen #FacebookDead.

Og så renner det jo selvsagt over med andre morsomheter på Twitter. Deres offisielle konto ble også med på leken, og skrev «Store nyheter. Bare tuller, fortsatt Twitter».

Facebook Papers-avsløringene

Navneskiftet kommer i kjølvannet av de såkalte Facebook Papers-avsløringene, der 17 amerikanske mediehus har gått gjennom store mengder interne dokumenter som stammer fra varsler og tidligere produktsjef i Facebook, Frances Haugen.

Meta understreker til stadighet sine gode intensjoner, men i dokumentene går det angivelig fram at ledelsen i selskapet viser liten vilje til å ta tak i problemer som blir påvist av ansatte og andre. Selskapet beskyldes for å sette hensynet til inntektene først.

Det er også et voksende fokus på hvordan selskapets algoritmer bidrar til radikalisering ved å styre brukerne mot ekstremt innhold, og problemer med modereringen på mange språk.

- Kreft for demokratiet

Det satiriske nyhetsprogrammet The Daily Show tok seg store friheter med Meta-sjef Mark Zuckerbergs presentasjonsvideo av Meta, hvor de har klippet Zuckerberg inn en scene fra Kongress-stormingen og en annen fra da høyreekstremister gikk i tog i Charlottesville i 2017.

Demokraten Alexandria «AOC» Ocasio-Cortez går hardt ut på Twitter:

- Meta som i «vi er en kreft for demokratiet som metastaserer til en global overvåknings- og propagandamaskin for å styrke autoritære regimer og ødelegge sivilsamfunnet … for egen vinning!»

Heller ikke de demokratiske senatorene Richard Blumenthal og Ed Markey er særlig blide. Førstnevnte mener navnebyttet er for å «forvirre og distrahere», mens Markey nekter å anerkjenne byttet, skriver The Guardian.

- Facebook vil at vi skal starte å kalle det Meta, men vi kommer bare til å fortsette å kalle det for hva det er, en trussel mot privatlivet, demokratiet og barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer