Meta

Facebooks nye navn latterliggjøres

Mange morer seg, mens andre benytter anledningen til å gå hardt ut mot giganten.

META: Torsdag 28. oktober bytter Facebook navn til META. Dette vil ikke påvirke det sosiale nettverket som beholder navnet Facebook. Vis mer
Publisert

I går avslørte Facebook at selskapet bytter navn til Meta. Navnet skal gjenspeile selskapets satsing på det de kaller «metaverset», og selskapet har planer om å satse store penger på utviklingen av produktet.

Navnebyttet har forårsaket både misnøye og fornøyelse.

På hebraisk betyr det «død», mens i Brasil kan ordet meta ha seksuell konnotasjon, skriver Bloomberg.

Navnet latterliggjøres av de som snakker hebraisk, ifølge BBC. Mange har tatt til Twitter for å dele hva de synes om navnet, under emneknaggen #FacebookDead.

Og så renner det jo selvsagt over med andre morsomheter på Twitter. Deres offisielle konto ble også med på leken, og skrev «Store nyheter. Bare tuller, fortsatt Twitter».

Facebook Papers-avsløringene

Navneskiftet kommer i kjølvannet av de såkalte Facebook Papers-avsløringene, der 17 amerikanske mediehus har gått gjennom store mengder interne dokumenter som stammer fra varsler og tidligere produktsjef i Facebook, Frances Haugen.

Meta understreker til stadighet sine gode intensjoner, men i dokumentene går det angivelig fram at ledelsen i selskapet viser liten vilje til å ta tak i problemer som blir påvist av ansatte og andre. Selskapet beskyldes for å sette hensynet til inntektene først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer